Ωραίοι ως Αθηνέζοι!

Χορογράφος/Δασκάλα χορού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Πόσα χρόνια είσαι στην Αθήνα;

Στην Αθήνα είμαι 10 χρόνια. Ήρθα από τη Ζάκυνθο το 2007 για να σπουδάσω χορό. Μέσα σε αυτά τα χρόνια άλλαξα εγώ, αλλά και η πόλη. Γεννήθηκαν καινούργια στέκια, βγήκαν στο φως παλιότερα μεγάλα κέντρα Τέχνης, αλλά και ανεξάρτητες προσπάθειες έδωσαν στην πόλη έναν άλλο χαρακτήρα.

– Ποιο μέρος πιστεύεις πως είναι τέλειο για το 1ο ραντεβού;

Η καλύτερη επιλογή για πρώτο ραντεβού ξεκινάει με σινεμά, ποτό στην Καλλιδρομίου ή στο Au revoir, στο Galaxy ή στο Οντεόν στο Μετς, και συνεχίζει με βόλτα στην πόλη μέχρι το πρωί, μέχρι τα πόδια να έχουν ανάψει και οι καρδιές να χτυπάνε σε κάθε φανάρι από την Μπενάκη μέχρι τη Μάρκου Μουσούρου. 

– Ποιο είναι το καλύτερο soundtrack για βόλτα στην Αθήνα;

Μοσχολιού «Πώς έφυγες» (για τις δύσκολες ώρες που γυρίζεις από το Μπάτμαν), WestBam «Υou Need  the Drugs» (για τα Σάββατα, και τα αγόρια και τα κορίτσια που λιώνουν στα dancefloors) και για τις πιο λαμπερές Κυριακές σάουντρακ από τα οπωροφόρα της Αθήνας: «Αθήνα μου», Κραουνάκης και Λευτέρης Βογιατζής. 

– Ποιο είναι το σημείο της πόλης που νιώθεις περήφανος/η που ανακάλυψες;

Ένα σημείο της πόλης που ενθουσιάστηκα όταν πήγα πρώτη φορά είναι το Χαλκιάς Παλλάς, το κλαριτζίδικο του Πετρολούκα Χαλκιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη που έχει συνδράμει στη λαϊκή διασκέδαση πολλών επαρχιωτών και είχαμε τη χαρά να μας φιλοξενήσει με την παράσταση σύγχρονου χορού Dalga τον περασμένο Μάρτιο. 

– Υπάρχουν κάποιοι που λένε την Αθήνα αντιερωτική. Σε ποιο μαγαζί θα τους έστελνες για «παιχνίδι» aka φλερτ;

Ζούμε στην εποχή που τα πιο ερωτικά πράγματα περνάνε μέσα από apps και οθόνες. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια φωτιά που κρατάει και έτσι δεν χάνεται η ορμή για έρωτα και ζωή. Τα σώματα και τα βλέμματα των Αθηναίων συνεχίζουν το παιχνίδι στα γκέι παρτυ, στα μαγαζιά της Πρωτογένους κάτω από νέον επιγραφές, στους δρόμους στου Ψυρρή με σουσάμια στα δόντια, στα κλασικά ποτάδικα με ποτήρια ουίσκι που γεμίζουν και αδειάζουν στη θέα μιας καινούργιας περιπέτειας.  

– Τι θέα έχεις όσο απαντάς τις ερωτήσεις;

Την πιο τυπική αθηναϊκή εικόνα που αγαπάμε να μισούμε και μισούμε να αγαπάμε: πολυκατοικίες. 

– Μοιράσου μια φωτογραφία της Αθήνας που έχει τραβήξει με το κινητό σου.

– Ο προηγούμενος Αθηναίος ρώτησε: Ποια μικρή κίνηση που θα έκαναν οι άνθρωποι της πόλης μας πιστεύεις πως θα μπορούσε να κάνει την Αθήνα λίγο καλύτερη;

Η μόνη ουσιαστική κίνηση είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους το έχουν ανάγκη. 

– Τι θα ήθελες να ρωτήσεις τον επόμενο Αθηναίο;

Για ποιο λόγο θα έφευγες και για ποιο λόγο θα έμενες.