Γίνε η Βέφα του σπιτιού σου!

Jamie Oliver δεν είσαι, το ξέρεις άλλωστε και δεν σκας να γίνεις κιόλας! Αλλά τα δικά σου δημητριακά, να ξέρεις, μπορείς να τα φτιάξεις πολύ εύκολα, πραγματικά! Δεν θα το πιστεύεις σου λέμε! Πανέμορφα στο μάτι και νόστιμα στο στομάχι, τα αμερικανικά Cinnamon Toast Crunch μπορούν να γίνουν από τα χεράκια σου και μόνο!

Τα ορίτζιναλ τα οποία πολλοί τουρίστες λατρεύουν

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 1/4 κούπες αλεύρι ζαχαροπλαστικής ολικής αλέσεως
  • 1 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/3 φλυτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας (ή αλλιώς βούτυρο)
  • 1/3 φλυτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 φλυτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Homemade-Cinnamon-Toast-Crunch-2-risegr

Ξεκινάμε; Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ζαχαροπλαστικής ολικής αλέσεως, το αλεύρι για κάθε χρήση, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα μας. Στη συνέχεια και ενώ ανακατεύετε, ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το λάδι καρύδας, τα 2 είδη της ζάχαρής μας, τη βανίλια και το μέλι. Συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρά «μπιζέλια» και έπειτα ρίξτε το αποβουτυρωμένο γάλα: Είναι η στιγμή που το μείγμα μας έχει γίνει μια μεγάλη μπάλα!

Προθερμαίνετε τον φούρνο (180 βαθμούς). Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 επίπεδους δίσκους και στη συνέχεια τις ανοίγετε σε ένα λεπτό στρώμα φύλλου αφού πρώτα έχετε βάλει πάνω λαδόκολλα.

Έπειτα περνάτε με το λάδι καρύδας τα 2 φύλλα μας στα ταψιά και ρίχνετε ζάχαρη και κανέλα από πάνω.

Με ένα μαχαίρι χαράσετε τα φύλλα σε μικρά τετραγωνάκια και το κάθε τετραγωνάκι (βλ. φωτό) το τρυπάτε ελαφρώς με ένα πιρουνάκι ώστε να πάρει τη μορφή γνωστής αμερικάνικης μάρκας, έτσι γιατί είστε και μάγκες ναούμε και θα το κάνετε καλύτερα στο δικό σας σπίτι! Το τελευταίο στάδιο έχει το φούρνισμα που του χρειάζεται ώστε να έχετε δημιουργήσει τα δικά σας σπιτικά δημητριακά κανέλας!

Από 9 έως 13 λεπτά τα φουρνίζετε φίλοι μου, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα από πάνω, και έπειτα είστε έτοιμοι προς κατανάλωση! Καλό πρωινό!

Homemade-Cinnamon-Toast-Crunch-1-risegr

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr