Αλλά και να σκαρφαλώσουν στην κορυφή των charts!

Όλοι έχουμε στο νου μας μερικά τραγούδια οι δίσκους που μας έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη είτε για την ιδιαίτερη μουσική τους ή για τους στίχους τους που αντηχούν ξανά και ξανά στο υποσυνείδητό μας… Είναι και κάποιες δισκογραφικές δουλειές, όμως, που έκαναν λίγο περισσότερο ντόρο και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να τις ξεχάσουμε αφού μπήκαν για πολύ καιρό στο στόχαστρο κριτικών, αλλά και ακροατών!

Ποια άλμπουμ κατάφεραν, λοιπόν, να διχάσουν την κοινή γνώμη;

10. Pure Comedy – Father John Misty 

Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017 και οι στίχοι περιλαμβάνουν ένα πλήθος κοινωνικοπολιτικών μηνυμάτων και συμβολισμών.

9. See Clear Now – Wiley

Το 5ο άλμπουμ του Wiley κυκλοφόρησε το 2008 και εκτός από τις αντιδράσεις που προκάλεσε, αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν άρεσε ούτε στον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος λίγο αργότερα δήλωσε, πως τον ανάγκασαν να το κάνει, χωρίς καν να του επιτρέψουν να έχει οποιαδήποτε μουσική ανάμειξη.

8. The Notorious K.I.M. – Lil Kim

Κυκλοφόρησε το 2000 και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, έχοντας πουλήσει μέχρι σήμερα 5.2 εκατομμύρια δίσκους. Ωστόσο, οι κριτικές του Τύπου ήταν διχασμένες με κάποιους να υποστηρίζουν, ότι η Kim αποδεικνύει έμπρακτα τον τίτλο της «βασίλισσας του ραπ» και άλλους να ισχυρίζονται ότι η απουσία του Nototious B.I.G. που συντέλεσε στην επιτυχία του πρώτου δίσκου είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

7. 808s & Heartbreak – Kanye West

Κυκλοφόρησε το 2008 και είναι εμφανώς επηρεασμένο από δύο δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή του ράπερ λίγο πριν την κυκλοφορία του. Τον θάνατο της μητέρας του και τον χωρισμό του από την τότε αρραβωνιαστικιά του, Αλέξις Φάιφερ. Δεν ήταν λίγοι, λοιπόν, αυτοί που τον χαρακτήρισαν… γλυκανάλατο!

6. This Is Hardcore – Pulp

Κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1998 και μπορεί να έχει καταταγεί στην 166η θέση με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, παράλληλα όμως έλαβε και αρκετές αρνητικές κριτικές με την πιο χαρακτηριστική να αναφέρει πως «έτσι ακούγεται ένας δίσκος, όταν έχει χάσει τη μπάλα».

5. Anti – Rihanna 

Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016 και ενώ απέσπασε πολύ θετικές κριτικές, δεν έλειψαν, όμως, κι εκείνοι που έμειναν με τη γεύση ενός χαοτικού δίσκου, που δεν περιλαμβάνει ούτε ένα χιτ!

4. Kid A – Radiohead

Κυκλοφόρησε το 2000 και κανένας δεν περίμενε ότι θα αφήσουν στην άκρη το ροκ ήχο τους και θα κινηθούν σε μονοπάτια της avant-grande, techno και electronica. Όπως ήταν φυσικό, πολλοί ήταν αυτοί που δεν μπόρεσαν να χωνέψουν εύκολα αυτή την αλλαγή…

3. American Life – Madonna

Κυκλοφόρησε το 2003 και κατάφερε να διχάσει τους κριτικούς με τον electro-folk ήχο του. Παρόλα αυτά το τραγούδι του, «Die Another Day» της ομώνυμης ταινίας James Bond, ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, καθώς και για Χρυσή Σφαίρα!

2. Be Here Now – Oasis

«Η έπαρση του Νόελ Γκάλαχερ βρίσκεται στο υπέρτατο επιτρεπτό όριο, αν δεν την έχει ξεπεράσει, ένας ήχος που μόνο ως θόρυβο μπορεί να τον ακούσει κανείς και ένα άλμπουμ που διαρκεί πάνω από 70 λεπτά», ήταν μερικά μόνο απ’ όσα γράφτηκαν για τον δίσκο των Oasis που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1997.

1. Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band – The Beatles

Ο δίσκος κυκλοφόρησε το «καλοκαίρι της αγάπης» και συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου 1967, ενώ ένα χρόνο αργότερα κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο του Δίσκου της Χρονιάς καθώς και 4 βραβεία Grammy. Μπορεί ακόμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone, όμως εξαιτίας του ψυχεδελικού concept του, προκάλεσε και πολλά αρνητικά σχόλια από τους κριτικούς που το χαρακτήρισαν από «το πιο υπερτιμημένο άλμπουμ όλων των εποχών» μέχρι και «Χειρότερο Δίσκο όλων των Εποχών».