Τι είναι κηρύκειο και τι συμβολίζει;

Το τατουάζ που θα επιλέξεις να κάνεις είναι σίγουρο ότι θα έχει ένα ξεχωριστό νόημα για σένα. Υπάρχουν, όμως, και τατουάζ που συναντάς συχνά, τα οποία δεν είναι απλώς αισθητικά όμορφα, αλλά έχουν κρυφούς συμβολισμούς.

1. Φοίνικας

phoenix

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλοι περνάμε άσχημες φάσεις στη ζωή μας αλλά αν είσαι ο τύπος που πολεμάει για τα πάντα και πιστεύει ότι η κάθε ατυχία/αποτυχία είναι για καλό και σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις, τότε το σύμβολο του φοίνικα είναι το ιδανικότερο τατουάζ για ‘σένα. Το συγκεκριμένα, συμβολίζει την αποφασιστικότητα και την αναγέννηση μετά από σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.

2. Το σύμβολο του καλού και του κακού

yin-yang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το yin-yang είναι ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα στην φιλοσοφία της Ανατολής. Συμβολίζει την αρμονία και την ισορροπία που μπορεί να επιτευχθεί από δύο άτομα. Για παράδειγμα, το φως δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το σκοτάδι και οι άνδρες χωρίς τις γυναίκες.

3. Το σύμβολο της ζωής

ankh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Ankh είναι το αρχαίο Aιγυπτιακό σύμβολο της ζωής. Έτσι, αν αγαπάς την ζωή αυτό είναι το ιδανικό σύμβολο για σένα.

4. Το μάτι που προστατεύει από το κακό

the-eye-of-horus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι πιστεύουν ότι το παραπάνω σύμβολο με το μάτια συμβολίζει την προστασία από το κακό και έχει την δύναμη της θεραπείας. Επίσης, είναι ιδανικό για εκείνους που θέλουν να γνωρίζουν ότι πάντα υπάρχει κάποιος που θα είναι πάντα δίπλα τους και θα τους προστατεύει.

5. Το μυθικό πουλί

a-thunder-bird

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως ο φοίνικας είναι το μυθικό πουλί των Ελλήνων έτσι και το συγκεκριμένο είναι των Αμερικάνων. Το συγκεκριμένο ως τατουάζ συμβολίζει την δύναμη, την αποφασιστικότητα και τον ισχυρό χαρακτήρα. Επίσης, και την παντοτινή νίκη στη μάχη.

6. Το Κηρύκειο

the-caduceus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το κηρύκειο είναι το έμβλημα του Θεού Ερμή και το φίδι συμβολίζει την ισορροπία. Επίσης, το συγκεκριμένο σύμβολο σχετίζεται με την καλή υγεία και χρησιμοποιείται ως σύμβολο της ιατρικής ακόμα και σήμερα.

7. Το ελληνικό ερωτηματικό

erwthmatiko

 

 

 

 

 

 

Αν θέλεις να μάθεις τι σημαίνει αυτό το τατουάζ ελληνικό ερωτηματικό (και αγγλική άνω τελεία) που μοιράζονται πολλά άτομα νεαρά σε ηλικία ανάτρεξε εδώ.

Επίσης, εδώ μπορείς να τσεκάρεις και να δεις κομψά σχέδια τατουάζ των οποίων την σημασία δεν γνωρίζεις!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr