Η εκκλησία-κοτόπουλο, το νοσοκομείο του Hitler και άλλα «φιλόξενα» μέρη.

Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του ον περίεργο και πάντα θα τον προσελκύει το άγνωστο και αλλόκοτο, αυτό που δεν μπορεί να κατανοήσει αλλά και να εξηγήσει. Κατά καιρούς προσπάθησε να λύσει το ακατανόητο και να διαλευκάνει μύθους. Έτσι λοιπόν εκτός από, άλυτες, ιστορίες ανθρώπων, πίσω από κάθε κτίριο κρύβεται και μια δική του ιστορία του πώς έφτασε εκεί, ένας δικός του μύθος. Πόσα είναι όμως τα εγκαταλελειμμένα-creepy κτίρια όμως εκεί έξω;

Gereja Ayam ή αλλιώς εκκλησία-κοτόπουλο, Ινδονησία 

chicken-church-1-risegr

Ο άνθρωπος πίσω από την εγκαταλελειμμένη αυτή εκκλησία, ο δημιουργός της δηλαδή Daniel Alamsjah, λένε πως είδε ένα όραμα κι αυτό τον ενέπνευσε να δημιουργήσει την εκκλησία κοτόπουλο. To κτίριο άνοιξε τις πόρτες τους στις αρχές του 1990 όπου στο επάνω όροφο μπορούσαν να πάνε και να προσευχηθούν άνθρωποι οποιασδήποτε θρησκείας. Το κτίριο εγκαταλείφθηκε, λόγω κόστους, γύρω στο 2000 και πλέον είναι ένα μέρος για τους νέους ανθρώπους για να κάνουν «ανήθικες» πράξεις. Τα ημιτελή δωμάτια στο υπόγειο είναι ακόμη άθικτα, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ταινίας τρόμου.

Ta Prohm Temple, Καμπότζη

cambodia-risegr

Αυτό το μέρος ιδρύθηκε από τους Khmer του βασιλιά Jayavarman VII. Το βουδιστικό μοναστήρι Mahayana, όπως ονομάζεται, είναι ένα εξαίρετο τουριστικό αξιοθέατο που με τον καιρό, λόγω της πυκνής βλάστησης το έχει κάνει ακόμα περισσότερο δημοφιλή μιας και πλέον είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Hotel del Salto, Κολομβία

colombia-risegr

Το ξενοδοχείο Salto χτίστηκε 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μπογκοτά, κοντά στoυς καταρράκτες Tequendama, το 1928. Ωστόσο όταν διαπιστώθηκε ότι το ποτάμι ήταν μολυσμένο το ξενοδοχείο σταμάτησε να είναι ελκυστικός προορισμός. Πολλοί άνθρωποι έχουν επιλέξει αυτό το σημείο για αυτοκτονία και πλέον είναι το «hot» spot όσων θέλουν να πάνε στην… άλλη μεριά.

Maunsell Sea Forts, Βόρεια Θάλασσα – Μ. Βρετανία

north-sea-risegr

Αυτά τα περίεργα κατασκευάσματα χτίστηκαν από το Βρετανικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως ένα είδος φυλάκιου στον ωκεανό, για να στεγάσει τους στρατιώτες εναντίον των Ναζί. Σήμερα είναι άδεια και δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, απλά ως μια τρομακτική υπενθύμιση για το τι τρελά πράγματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Chiajna Monastery, Bουκουρέστι 

bucharest-risegr

Αυτό το τρομακτικό κτίριο στα περίχωρα του Βουκουρέστι χτίστηκε τον 18ο αιώνα. Ωστόσο δέχτηκε επίθεση από τους Τούρκους που το μπέρδεψαν με στρατιωτικό φυλάκιο λόγω των χοντρών τοιχωμάτων, έτσι το κτίριο λέγεται πως από τότε είναι στοιχειωμένο.

Hitler’s Hospital, Ανατολική Γερμανία

hitler-hospital-risegr

Μόνο το όνομα που διαβάζεις αρκεί για να επινοήσεις ιστορίες… Βρώμικα κρεβάτια, κενοί διάδρομοι, τοίχοι που -πλέον- καλύπτονται με γκράφιτι, είναι ό,τι έχει απομείνει από ένα γιγαντιαίο νοσοκομείο το οποίο κάποτε φιλοξενούσε ναζί στρατιώτες του Αδόλφου Χίτλερ.

Gatehouse, Whorlton Castle, Yorkshire – M. Βρετανία

england-risegr

Αυτό το μικρό θυρωρείο-κάστρο έχει ένα πλούσιο μεσαιωνικό παρελθόν το οποίο το κάνει λίγο τρομακτικό. Ο λόγος; Ολόκληρη η πόλη όπου το κάστρο βρίσκεται είναι εγκαταλελειμμένη…

Island of Dead Dolls – Μεξικό

mexico-risegr

Xιλιάδες ακρωτηριασμένα κούκλες κρέμονται από τα δέντρα και κρύβονται ανάμεσα στα πυκνά κλαδιά. Λένε πως ένας μοναχικός άνθρωπος του Μεξικού έκανε όλο αυτό γιατί έτσι πίστευε πως θα κατευνάσει το ταραγμένο φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού που πέθανε εκεί πριν 50 χρόνια και εξακολουθεί να στοιχειώνει το δάσος μέχρι σήμερα. Μέχρι σήμερα λένε πως ακούγονται κραυγές βασανισμένων και βήματα στο σκοτάδι, ενώ μετά από τον θάνατο που βρήκε και ο ίδιος εκεί, πριν 14 χρόνια, οι επισκέπτες του λένε πως ακούγονται ψίθυροι μέσα στη νύχτα και τα μάτια των χιλιάδων κούκλων στα δέντρα να τους κοιτάζουν…

Μπρρρρ, ανατριχιάσαμε!