Τα video games τα λάτρευα από παιδί, αν και ποτέ δεν ήμουν αυτό που λέμε ο pro παίκτης, αυτός που θα τον έβλεπες στο Twitch και θα του έδινες τα 5ευρα με τη σέσουλα.

Ωστόσο έχω συνδέσει άρρηκτα κάποιες στιγμές της ζωής μου με τα παιχνίδια που έπαιζα εκείνη την περίοδο. Κάπως έτσι θυμάμαι και την ιστορία του πως απέκτησα κατά λάθος το Sega Game Gear.

Ήμουν στην τρίτη δημοτικού κι εξαιτίας ενός κάπως σοβαρού προβλήματος υγείας, θα έμενα στο νοσοκομείο για καιρό. Είχα ήδη το Sega Master System για την τηλεόραση, αλλά ο μεγάλος μου στόχος ήταν ένα Game Boy. Με την προοπτική του ότι θα περνούσαν κάμποσες μέρες, προτού μπορέσω να βγω έξω για να παίξω, οι γονείς μου πείστηκαν. Εκείνο το πρωί που έλειπαν για τα «ψώνια», παρέα μου κρατούσε η θεία μου διαβάζοντας μου παραμύθια κι εγώ μετρούσα τα λεπτά… Kάποια στιγμή το απόγευμα, η πόρτα στο δωμάτιο του νοσοκομείου άνοιξε και οι γονείς μου μπήκαν στο δωμάτιο. Άνοιξα τη σακούλα που μου έδωσαν και να το, το Game Gear!

Τι πήγε στραβά βρε παιδιά; Εγώ Super Mario με φανταζόμουν να παίζω, τώρα τι και πάλι Sonic;

Ωστόσο δεν άφησα την ξενέρα μου να κρατήσει πολύ, είχα μια ολοκαίνουρια κονσόλα κι έπρεπε να την εξερευνήσω.

Όσο αναλογίζομαι τις δυνατότητες που είχε η κονσόλα, τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, τόσο απορώ με το πόσο μπροστά ήταν η Sega.

Έγχρωμη, φωτιζόμενη οθόνη, μεγάλο μέγεθος και περιφερειακό που μετέτρεπε την κονσόλα σε τηλεόραση, την ίδια στιγμή που το Game Boy είχε ασπρόμαυρη οθόνη χωρίς φως. Αφού λοιπόν οι διαφορές είναι τόσο χαοτικές, γιατί η κονσόλα χαντακώθηκε;

Τα παιχνίδια

Δυστυχώς η κονσόλα δεν είχε παιχνίδια ή για να το θέσω σωστότερα, τα παιχνίδια που είχε ήταν στην ουσία ports από το Master System  και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έπαιρνε όχι μια ούτε δυο, αλλά 6 (!) μπαταρίες, ήταν καθοριστικός παράγοντας για την πορεία του στην αγορά.

Η σημερινή κατάσταση  

Τα Game Gear είναι κονσόλες με σχεδόν μηδενική αντοχή στα χρόνια. Το δικό μου πουλήθηκε χρόνια αργότερα (έχοντας θέμα στον ήχο) μαζί με τις κασέτες, για να αγοραστεί η Pokemon Gold. Προσοχή, όλη η κονσόλα και τα παιχνίδια της πουλήθηκαν για ένα παιχνίδι του Game Boy και δεν το μετάνιωσε στιγμή.

Ωστόσο, οφείλω να παραδεχθώ πως ήταν από τις καλύτερες κονσόλες που πέρασαν από τα χέρια μου.