Εσύ, ποιες έχεις δει;

Όλοι αγαπάμε τις ταινίες τρόμου. Ή μάλλον σχεδόν όλοι… Το σίγουρο είναι, ότι κάθε horror fan που σέβεται τον εαυτό έχει κάνει μία εκτεταμένη έρευνα στα θρίλερ και φυσικά έχει παρακολουθήσει πολλά απ’ αυτά… Άλλα καλύτερα, άλλα χειρότερα. Άλλα πολύ τρομακτικά, άλλα λιγότερο. Και βέβαια κάποια μας έμειναν και κάποια άλλα όχι! Πολλές ταινίες, όμως δεν είχαν την τύχη των άλλων που ανήκουν στο ίδιο είδος, καθώς κρίθηκαν αυστηρώς ακατάλληλες και απαγορεύτηκαν από κάποιες χώρες ανά την υφήλιο.

Ποιες είναι όμως γραμμένες σ’ αυτή την λίστα;

Cannibal Holocaust (1980)

Ένα ψευδοντοκιμαντέρ μιας ομάδας δημοσιογράφων που καραγράφουν τη ζωή μιας φυλής κανιβάλων του Αμαζονίου καταλήγει εκτός ελέγχου όταν οι ιθαγενείς θα επιτεθούν. Επαναλαμβανόμενοι βιασμοί και ακρωτηριασμοί επί της οθόνης και πραγματικές σφαγές ζώων και …πιθανώς ανθρώπων!

Χώρες που απαγορεύτηκε: 19

I Spit on your Grave (1978) 

Μια γυναίκα βιάζεται άγρια σε ένα απομονωμένο εξοχικό από ντόπιους επαρχιώτες. Αργότερα, θα πάρει την εκδίκηση της δολοφονόντας έναν έναν τους βιαστές της αφού πρώτα τους βασανίσει με ευνουχισμό και ακρωτηριασμό.

Χώρες που απαγορεύτηκε: 12

Texas Chainsaw Massacre (1974)

Η ταινία ορόσημο με μία παρανοική οικογένεια κανιβάλων που ‘συναντά’ μια ομάδα τεσσάρων νεαρών, στη πραγματικότητα δεν δείχνει πολλά στην οθόνη. Η περισσότερη βία αφορά σφυριά κι αλυσοπρίονα και τα πιο πολλά αφήνονται στη φαντασία.

Χώρες που απαγορεύτηκε: 11

Evil Dead (1981)

Το 1ο μέρος της τριλογίας του Sam Raimi έχει λιγότερες υπερβολικές σκηνές από τα επόμενα δύο. Πιο συγκλονιστική στιγμή ο βιασμός της κοπέλας από ένα δέντρο.

Χώρες που απαγορεύτηκε: 8

Last House on the Left (1972)

Δύο κορίτσια θα απαχθούν από μια ομάδα εγκληματιών που τις ακρωτηριάζουν, τις βιάζουν και τις βασανίζουν πριν χτυπήσουν άθελα τους τη πόρτα των γονιών τους. Η τελευταία σκηνή περιέχει ευνουχισμό με αλυσοπρίονο, την οποία φυσικά δεν είδαμε στο remake.

Χώρες που απαγορεύτηκε: 7

Salo ή 120 Days of Sodom (1976) 

Βασισμένο σε μυθιστόρημα του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, το Salo αφορά τέσσερις κυβερνήτες που απαγάγουν μια ομάδα εφήβων και τα υποβάλλουν σε σεξουαλικό και ψυχικό βασανισμό, με ακρωτηριασμούς και ανθρώπινα περιττώματα.

Χώρες που απαγορεύτηκε: 6

Hostel (2005) και Hostel: Part 2 (2007) 

Τα slasher του Eli Roth με μια ομάδα φοιτητών που αγωνίζονται να φύγουν από μια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης όπου μια οργάνωση πληρώνεται από πλούσιους για να βασανίζουν ανθρώπους.

Χώρες που απαγορεύτηκαν: 5

Freaks (1932)

Ένας νάνος με περιουσία που δουλεύει σε τσίρκο δηλητηριάζεται από μια όμορφη γυναίκα και τον ισχυρό εραστή της. Η κοινωνία των νάνων αποφασίζει να πάρει εκδίκηση όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Χώρες που απαγορεύτηκαν: 4

 A Serbian Film (2010) 

Ένας απελπισμένος άφραγκος πρώην porn star συμφωνεί να συμμετάσχει σε μια ταινία πορνό που γρήγορα μετατρέπεται σε εφιάλτη καθώς υπάρχουν φόνοι, νεκροφιλία και παιδικοί βιασμοί. Όλα καταγράφονται στη κάμερα για τη διασκέδαση και τη ψυχαγωγία των αγοραστών.

Χώρες που απαγορεύτηκε: 4

Πηγή: www.horrorant.com