Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, είναι ικανή να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους, να κατανοεί το περιβάλλον και να αντιδρά εντελώς ανθρώπινα!

Η Σαουδική Αραβία έγινε η πρώτη χώρα στην ιστορία ολόκληρου του κόσμου, που χορήγησε υπηκοότητα σε ένα ρομπότ, σύμφωνα με την TechCrunch. Το ανθρωποειδές, το οποίο δημιούργησε η Hanson Robotics και ονομάστηκε Σοφία, εμφανίστηκε στο συνέδριο για το μέλλον των επενδύσεων στο Ριάντ, όπου διεξήχθη και συνέντευξη από τον δημοσιογράφο του CNBC, Andrew Ross Sorkin. Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε τη Σόφια να επιδεικνύει τις δυνατότητές της, όπως οι ρεαλιστικές εκφράσεις του προσώπου που δείχνουν τη διάθεση στην οποία βρίσκεται. 

«Είμαι τόσο τρομακτική; Πραγματικά, πολλές φορές αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μαζί μου πιο κανονικά από ότι με έναν κανονικό άνθρωπο… Θέλω να χρησιμοποιήσω την τεχνητή νοημοσύνη μου για να βοηθηθούν οι άνθρωποι να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, να σχεδιάσουν πιο έξυπνα σπίτια, να χτίσουν καλύτερες πόλεις κλπ «, δήλωσε η Σοφία.