26 λεπτά με ένα ερωτικό πλάσμα, που τόλμησε να ζήσει χρόνια μπροστά από την ελληνική κουλτούρα και κοινωνία.

Στις 7 Ιουνίου 2002, η Μαλβίνα Κάραλη έφυγε από τα ζωή. Ηθοποιός, σεναριογράφος, παρουσιάστρια, αρθρογράφος, δημιουργός μουσικό-θεατρικών προγραμμάτων, στοχαστής, μάνα, γυναίκα που λάτρευε τον έρωτα.

Ιανουάριος 1996: Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφύγει μια πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία με επίκεντρο τη βραχονησίδα των Ιμίων. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κλείνει την ομιλία του στη Βουλή, με ένα σχεδόν προκλητικό «Ευχαριστούμε την Αμερική».  Θυμάμαι την Μαλβίνα, μέσα από την εκπομπή “Malvina Hostess” ντυμένη πεζοναύτης να δίνει το δικό της κωμικό παραλήρημα, να «γλεντάει» κανονικά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του για τον απροκάλυπτο και ξαφνικό φιλο-αμερικάνικο τους πνεύμα. Άραγε θα μπορούσε να γίνει μια αντίστοιχη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση του 2018, χωρίς να κοπεί στο πρώτο λεπτό, με άνωθεν εντολή;

Θυμάμαι τη Μαλβίνα μέσα από τις εκπομπές της να μιλάει με τον Βλάσση Μπονάτσο, με την Πάολα Ρεβενιώτη, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την Δήμητρα Παπαδοπούλου, σε μια σειρά συζητήσεων που έκαναν κουρελόχαρτο κάθε είδους υποκριτικό καθωσπρέπισμό, και πολιτική ορθότητα, από αυτά που καλλιεργεί σε καθημερινή βάση, η ελληνική τηλεόραση.

Θυμάμαι τη Μαλβίνα να φεύγει από τη ζωή διακριτικά και με ευγένεια και με μια δόση μοναξιάς, έχοντας λατρέψει τους έρωτες της, έχοντας μπολιάσει τα παιδιά της με ένα μπουκέτο ιδεών για τη ζωή, τον έρωτα, την κουλτούρα, τη χαρά του να μπορείς να αναπνέεις και να ρουφάς σαν σφουγγάρι κάθε νέα εμπειρία.

Αν δε θυμάσαι τη Μαλβίνα, μπορείς να την ακούσεις, μέσα από αυτή τη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε το 1995 στο ραδιοφωνικό σταθμό 88.5 της Θεσσαλονίκης. Αν τη γνωρίζεις για πρώτη φορά, σε ζηλεύω.