Ένα δράμα έζησαν  οι φαν του αγαπημένου hit, Despacito, αφού χθες για μερικές ώρες δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν το video του στο Youtube. Και γιατί συνέβη αυτό; Γιατί το γνωστό σε όλους μας κανάλι, Vevo, είχε πέσει θύμα χάκερ!

Για αρκετή ώρα, λοιπόν, στη θέση του video υπήρχε μια εικόνα μασκοφόρων με όπλα στα χέρια, ενώ όταν επιχειρούσε κανείς να πατήσει το play εμφανιζόταν το μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμο.

Ποιοι βρίσκονται, όμως, πίσω απ’ αυτό;

Οι χάκερ που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την «επίθεση», έχουν τα ψευδώνυμα Prosox και Kuroi’sh και φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν κάτι τέτοιο, αφού στο παρελθόν έχουν κατεβάσει κι άλλα τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών, όπως των Shakira, Selena Gomez, Taylor Swift και Drake από το συγκεκριμένο κανάλι (το λες και χόμπι).

Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως ο κύριος στόχος τους είναι να περάσουν ένα μήνυμα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Λίγο παράλογος τρόπος βέβαια, για να το καταφέρουν αυτό.

Είναι πράγματι, όμως, αυτός ο λόγος των «επιθέσεών» τους; Μια ανάρτηση στο Twitter ενός από τους δύο χάκερ, του Prosox, μας έβαλε σε σκέψεις.

Στη δημοσίευσή του δηλώνει πως για πλάκα αλλάζει τoν τίτλο από video γνωστών τραγουδιών από το κανάλι Vevo και γράφει «hacked». Άλλωστε, αγαπά το Youtube!

Τα συμπεράσματα δικά σας!