Μόνο οι ασιατικές γλώσσες εξαιρούνται από την αύξηση χαρακτήρων στο twitter…

Τον διπλασιασμό των χαρακτήρων στα μηνύματα ανακοίνωσε το twitter.  Έτσι, οι χαρακτήρες από 140 θα γίνουν 280. Ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι να διευκολυνθούν οι χρήστες του, αλλά και να προσελκύσει νέους που επιθυμούν ένα μέσο που θα διευκολύνει τις συνομιλίες τους.

Οι χρήστες ωστόσο που χρησιμοποιούν ασιατικές γλώσσες θα παραμείνουν με 140 χαρακτήρες διαθέσιμους καθώς χρησιμοποιούν λιγότερους χαρακτήρες από τις δυτικές γλώσσες και μπορούν να εκφράσουν περισσότερα πράγματα σε μικρότερο όγκο.

Το twitter προέβη και σε δοκιμή του νέου ορίου σε έναν αριθμό χρηστών, η οποία έδειξε ότι τα tweets των 280 χαρακτήρων επιτρέπουν σε ορισμένους χρήστες να στέλνουν μηνύματα πιο γρήγορα, αν και οι περισσότεροι συνεχίζουν να παραμένουν «κολλημένοι» στους 140 χαρακτήρες.
Τα τεστ έδειξαν ότι περίπου ένας στους δέκα χρήστες (9%) «ζορίζεται» με τους 140 χαρακτήρες και είτε αφιερώνει αρκετή ώρα ωσότου «στριμώξει» τη φράση του ή απλώς δεν στέλνει καθόλου το μήνυμα. ‘Άλλοι πάλι αναγκάζονται να «σπάσουν» το μήνυμα σε επιμέρους «τιτιβίσματα».

RISETV_TWITTER01

Πάντως, μόνο το 5% των χρηστών στις δοκιμές των 280 χαρακτήρων, δηλαδή ένας στους 20, χρησιμοποίησαν μηνύματα μεγαλύτερα των 140 χαρακτήρων και μόλις το 2% (ένας στους 50) άνω των 190. Όμως όσοι έστειλαν αυτά τα μεγαλύτερα tweets, είχαν περισσότερους «ακόλουθους» και πέρασαν περισσότερη ώρα στον ιστότοπο του Twitter.

«Στη διάρκεια των πρώτων ημερών του τεστ πολλοί άνθρωποι έστειλαν μηνύματα των 280 χαρακτήρων, γιατί αυτό ήταν κάτι καινούριο, αλλά σύντομα η συμπεριφορά τους επανήλθε στη συνηθισμένη. Όμως όσοι χρειάζονταν να κάνουν tweets άνω των 140 χαρακτήρων, έστελναν μηνύματα πιο εύκολα και πιο συχνά. Αν και -αυτό είναι το σημαντικό- τις περισσότερες φορές οι χρήστες περιορίζονταν στους 140 χαρακτήρες», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το πότε θα μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα με διπλάσιους χαρακτήρες ωστόσο αναμένεται πολύ σύντομα.

πηγή: protothema