Δέκα σημαντικές αναμνήσεις του παρελθόντος δέχονται συμβουλές από το… παρόν!

Ο χρόνος -δυστυχώς ή ευτυχώς- δε γυρίζει πίσω. Όμως, εάν είχες μια ευκαιρία να μιλήσεις στον νεαρότερο εαυτό σου, τι θα του έλεγες; Πώς θα τον συμβούλευες να αντιδράσει σε γεγονότα του παρελθόντος; Θα μετάνιωνες για κάτι; Να μια μικρή ευκαιρία, λοιπόν, να του πεις πράγματα που ίσως δεν του έχεις πει ποτέ.

Εσύ, Τερέζα, αν σου μιλούσες τώρα για το τότε, τι θα σου έλεγες:

  1. Για την πρώτη μέρα στο σχολείο: Προσπάθησε όσο μπορείς αλλά μην τα παρατήσεις ποτέ. Μην πεις ποτέ βαριέμαι, μην πεις καμία δικαιολογία. Όταν τελειώσεις το σχολείο θα καταλάβεις τους λόγους.
  2. Για τη στιγμή πριν το πρώτο φιλί: Μην βιάζεσαι, find someone special.
  3. Για την πρώτη μεγάλη απογοήτευση: Το παρελθόν δε θα αλλάξει, βρες τα με τον εαυτό σου, και την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα.
  4. Για την πρώτη φορά που έκλαψες για έναν έρωτα: Κλάψε όσο πιο πολύ μπορείς.
  5. Για ένα σκληρό αποχαιρετισμό: Κάνε υπομονή, θα το συνηθίσεις. Μην το σκέφτεσαι, ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα από όσο νομίζεις.
  6. Για μια στιγμή που δε μίλησες και το μετάνιωσες: Μην φοβάσαι, αν δεν σε ακούσουν τότε πολύ απλά χάνεις το χρόνο σου. Αν φοβάσαι κάνε υπομονή και όταν έρθει η σωστή ώρα θα το καταλάβεις.
  7. Για την πρώτη φορά που προσπάθησες να μαγειρέψεις: Ακολούθα τη συνταγή. Κλείσε το μάτι, βάλε πλυντήριο, με λίγα λόγια ότι και να γίνει άσε την κουζίνα όσο πιο καθαρή γίνεται. Όπως την βρήκες, δηλαδή.
  8. Για μια δουλειά που τελικά δεν πήρες: Κάθε εμπόδιο για καλό. Μέχρι τώρα ακολουθώ αυτό το moto πιστά.
  9. Για το πως διαχειρίστηκες μια μεγάλη σου επιτυχία: Μην παίρνεις πολύ αέρα, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Κάνε τη δουλειά σου όσο πιο αθόρυβα γίνεται.
  10. Γι’ αυτό που είσαι σήμερα: Έχεις κάνει μεγάλη προσπάθεια για να είσαι αυτό που είσαι σήμερα. Μην φοβάσαι, μην τα παρατάς. Δείξε τον πραγματικό σου εαυτό και όποιος το εκτιμήσει τότε αυτός είναι που σου αξίζει.

*Η Τερέζα Κουίκ είναι ηθοποιός. Παίζει στην ταινία «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή.