Δέκα σημαντικές αναμνήσεις του παρελθόντος δέχονται συμβουλές από το… παρόν!

Ο χρόνος -δυστυχώς ή ευτυχώς- δε γυρίζει πίσω. Όμως, εάν είχες μια ευκαιρία να μιλήσεις στον νεαρότερο εαυτό σου, τι θα του έλεγες; Πώς θα τον συμβούλευες να αντιδράσει σε γεγονότα του παρελθόντος; Θα μετάνιωνες για κάτι; Να μια μικρή ευκαιρία, λοιπόν, να του πεις πράγματα που ίσως δεν του έχεις πει ποτέ.

Εσύ, Βερόνικα, αν σου μιλούσες τώρα για το τότε, τι θα σου έλεγες:

1. Για την πρώτη μέρα στο σχολείο: Την θυμάμαι αυτή τη μέρα, το πιστεύεις; Προαύλιο, μπεζ χρώμα, μυρίζει χώμα, ακουγονται από μεγάφωνο διακεκομμένα λοόγια, νυστάζω. Κάνε φίλους! Όσοι μείνουν θα είναι πολύτιμοι.

2. Για τη στιγμή πριν το πρώτο φιλί: Πανωλεθρία; Μη σε πιάνει πανικός! Ευτυχώς θα ‘ρθουν κι άλλα!

3. Για την πρώτη μεγάλη απογοήτευση: 

4. Για την πρώτη φορά που έκλαψες για έναν έρωτα: Ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο μπορεί να σε κάνει και δυστυχή. Έτσι και ο έρωτας, με μια ανεξήγητη και ανεξάντλητη επιρροή πάνω μας… Και παρόλα αυτά παραμενει ευπρόσδεκτος!

5. Για ένα σκληρό αποχαιρετισμό: Αχ δύσκολοι πολύ οι αποχαιρετισμοί… Ενός λεπτού σιγή για όσα χάσαμε.

6. Για μια στιγμή που δε μίλησες και το μετάνιωσες: Να μιλάς, να μιλάς, να μιλάμε, να λέμε όλα όσα σκεφτόμαστε, όλα όσα νιώθουμε, όλα, όλα. Για να είναι οι σχέσεις και οι δρόμοι ανάμεσα μας καθαροί και έντιμοι.

7. Για την πρώτη φορά που προσπάθησες να μαγειρέψεις: Κοίτα με το μαγείρεμα δεν θα τα καταφέρεις ποτέ άρα σταμάτα νωρίς νωρίς μην πάθουμε κανένα κακό !

8. Για μια δουλειά που τελικά δεν πήρες: Λοιπόν οπλίσου, οχυρώσου και να θυμάσαι συνεχώς γιατί είσαι σ αυτό το επάγγελμα. Γιατί δεν μπορείς ουτε να φανταστείς τον εαυτό σου αλλιώς! Αυτό θα συμβαίνει συχνά, εσύ προχώρα!

9. Για το πως διαχειρίστηκες μια μεγάλη σου επιτυχία: Τη μεγάλη επιτυχία να μη φοβάσαι να την απολαμβάνεις, να μη διστάζεις να χαίρεσαι και να ξέρεις πως αφού τα κατάφερες μια φορά σίγουρα θα έρθουν κι άλλες.

10. Γι’ αυτό που είσαι σήμερα: Μη θυμώνεις στο ορκίζομαι έκανα ο,τι μπορούσα !!!!

*Η Βερόνικα Δαβάκη είναι ηθοποιός και ερμηνεύτρια. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Η γέννηση του κόσμου και ιστορίες των θεών του Ολύμπου» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.