Δέκα σημαντικές αναμνήσεις του παρελθόντος δέχονται συμβουλές από το… παρόν!

Ο χρόνος -δυστυχώς ή ευτυχώς- δε γυρίζει πίσω. Όμως, εάν είχες μια ευκαιρία να μιλήσεις στον νεαρότερο εαυτό σου, τι θα του έλεγες; Πώς θα τον συμβούλευες να αντιδράσει σε γεγονότα του παρελθόντος; Θα μετάνιωνες για κάτι; Να μια μικρή ευκαιρία, λοιπόν, να του πεις πράγματα που ίσως δεν του έχεις πει ποτέ.

Εσύ, Ρένο, αν σου μιλούσες τώρα για το τότε, τι θα σου έλεγες:

  1. Για την πρώτη μέρα στο σχολείο: Μην φοβάσαι καθόλου! Θα κάνεις πολλούς φίλους και θα περάσετε τέλεια! Διάβαζε όσο πιο συγκεντρωμένα γίνεται, όχι για να αποστηθίσεις αλλά για να μάθεις την ουσία!
  2. Για τη στιγμή πριν το πρώτο φιλί: Μη φοβάσαι (πάλι) καθόλου! Δεν είναι το τέλος του κόσμου! Θα υπάρξει και δεύτερο και τρίτο!
  3. Για την πρώτη μεγάλη απογοήτευση: Κάτι καλύτερο θα έρθει! Και από το κάθε πάθημα να παίρνεις ένα μάθημα! Επίσης, μίλα στους γονείς ή στους φίλους σου για αυτό, θα νιώσεις καλύτερα κατευθείαν!
  4. Για την πρώτη φορά που έκλαψες για έναν έρωτα: Δεν πειράζει αν κλάψεις! Απλά σκέψου ότι οι γυναίκες θα σε ταλαιπωρούν μια ζωή!
  5. Για ένα σκληρό αποχαιρετισμο: Να θυμάσαι τον άνθρωπο που αποχαιρετάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
  6. Για μια στιγμή που δε μίλησες και το μετάνιωσες: Να μιλάς! Αρκεί να έχεις σκεφτεί καλά αυτό που θέλεις να πεις.
  7. Για την πρώτη φορά που προσπάθησες να μαγειρέψεις: Η μαγειρική είναι σαν το θέατρο! Πρέπει να έχεις συνέχεια τον νου σου στο φαϊ για να μην σου καεί!
  8. Για μια δουλειά που τελικά δεν πήρες: Τα ερωτικά θα σε πονάνε πάντα περισσότερο από τα επαγγελματικά!
  9. Για το πως διαχειρίστηκες μια μεγάλη σου επιτυχία: Να φοβάσαι μόνο τον εαυτό σου! Είναι ο μόνος που μπορεί μια μεγάλη προσωπική επιτυχία να την στρέψει σε αποτυχία! Να επιλέγεις πάντα την ταπεινοφροσύνη και την συνεχή αυτοβελτίωση! Και αν σου έχει μείνει μόνο μια λέξη για να πεις, χρησιμοποίησέ την για να πεις ευχαριστώ!
  10. Γι’ αυτό που είσαι σήμερα: Αύριο θα προσπαθήσω να είμαι καλύτερος άνθρωπος!

*Ο Ρένος Ρώτας είναι ηθοποιός. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στη θεατρική παράσταση  «Αλέξης Ζορμπάς” του Ν. Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Σ. Φασουλή στο θέατρο Βέμπο.