Δέκα σημαντικές αναμνήσεις του παρελθόντος δέχονται συμβουλές από το… παρόν!

Ο χρόνος -δυστυχώς ή ευτυχώς- δε γυρίζει πίσω. Όμως, εάν είχες μια ευκαιρία να μιλήσεις στον νεαρότερο εαυτό σου, τι θα του έλεγες; Πώς θα τον συμβούλευες να αντιδράσει σε γεγονότα του παρελθόντος; Θα μετάνιωνες για κάτι; Να μια μικρή ευκαιρία, λοιπόν, να του πεις πράγματα που ίσως δεν του έχεις πει ποτέ.

Εσύ, Σπύρο, αν σου μιλούσες τώρα για το τότε, τι θα σου έλεγες:

1. Για την πρώτη μέρα στο σχολείο: Βρε χαζέ, η πρώτη σου μεγάλη ευκαιρία να κάνεις φίλους που θα κρατήσουν όλη σου τη ζωή. Ξεκόλλα από τη μαμά σου. Μαμάκια!
2. Για τη στιγμή πριν το πρώτο φιλί: Καλά έκανες και το θεωρούσες πολύ σημαντικό. Αλλά δεν χρειαζόταν να σε ακούσει και όλος ο κόσμος από τη χαρά σου. Είναι μια προσωπική στιγμή.
3. Για την πρώτη μεγάλη απογοήτευση: Ανάθεμα και αν θυμάμαι ποια ήταν. Όποια και να ήταν να ξέρεις πως θα έρθουν και άλλες και πρέπει να είσαι έτοιμος να τις καλοδεχτείς γιατί αποτελούν τα εφόδια σου για το μέλλον.
 
4. Για την πρώτη φορά που έκλαψες για έναν έρωτα: Εεεεε ρε καημένε μου, να ξερες πόσες φορές ακόμα θα κλάψεις  για έναν έρωτα στη ζωή σου. Μη φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, κλάψε όσο θες.
5. Για ένα σκληρό αποχαιρετισμό: Οι άνθρωποι πιο εύκολα έχουν την τάση να ξεχνάν ανθρώπους που αποχαιρετούν παρά να τους θυμούνται. Να θυμάσαι όσους αποχαιρετάς και να μην τους ξεχνάς.
6. Για μια στιγμή που δε μίλησες και το μετάνιωσες: Πάντα υπάρχει χρόνος και χώρος να πεις αυτό που θέλεις. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να επιστρέψεις.
7. Για την πρώτη φορά που προσπάθησες να μαγειρέψεις: Τα έκανες μαντάρα…Ευτυχώς που περασες αυτο το χρειαζούμενο στάδιο και τώρα μπορεις να μαγειρευεις πολύ καλά.
8. Για μια δουλειά που τελικά δεν πήρες: Χρειάζονται τα όχι για να σε κάνουν πιο δυνατό και για να συνεχίζεις να μάχεσαι για τις επιλογές σου. Άφησέ την να εκφραστεί σε υγιή πλαίσια.
10. Γι’ αυτό που είσαι σήμερα: Αν δεν είχες κάνει όσα έκανες νεότερε εαυτέ μου δεν θα βρισκόμουν εδώ αυτή τη στιγμή. Σε ευχαριστώ λοιπόν.
*Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης είναι ηθοποιός. Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Σεξ λεξικόν» στο Θέατρο 104, στη μίνι σειρά τρόμου του netwix.gr, «Αthens Dark» και συμμετέχει και στην τηλεοπτική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».