Δέκα σημαντικές αναμνήσεις του παρελθόντος δέχονται συμβουλές από το… παρόν!

Ο χρόνος -δυστυχώς ή ευτυχώς- δε γυρίζει πίσω. Όμως, εάν είχες μια ευκαιρία να μιλήσεις στον νεαρότερο εαυτό σου, τι θα του έλεγες; Πώς θα τον συμβούλευες να αντιδράσει σε γεγονότα του παρελθόντος; Θα μετάνιωνες για κάτι; Να μια μικρή ευκαιρία, λοιπόν, να του πεις πράγματα που ίσως δεν του έχεις πει ποτέ.

Εσύ, Στέλιο, αν σου μιλούσες τώρα για το τότε, τι θα σου έλεγες:

  1. Για την πρώτη μέρα στο σχολείο: Μην ανησυχείς! Θα τα πας περίφημα και μόλις τελειώσει το σχολείο η μαμά θα έρθει να σε πάρει, δεν θα μείνεις εδώ για πάντα, σε διαβεβαιώνω!
  2. Για τη στιγμή πριν το πρώτο φιλί: Μην ανησυχείς, δεν θα είναι το τελευταίο! Είναι απλά η αρχή!
  3. Για την πρώτη μεγάλη απογοήτευση: Κάνε αυτό που θα κάνεις, αυτό που έκανα και εγώ. Κάτω το κεφάλι και ξαναπροσπαθούμε!
  4. Για την πρώτη φορά που έκλαψες για έναν έρωτα: Καλά κάνεις και κλαις! Ευχαριστήσου το! Είσαι τυχερός που νιώθεις κάτι με τέτοια ένταση ώστε να αναβλύζουν δάκρυα από τα μάτια σου!
  5. Για ένα σκληρό αποχαιρετισμό: Ο χρόνος τα μαλακώνει όλα! Δεν τα γιατρεύει, αλλά μαλακώνει την ένταση του πόνου…
  6. Για μια στιγμή που δε μίλησες και το μετάνιωσες: Μίλα γιατί θα το μετανιώσεις!
  7. Για την πρώτη φορά που προσπάθησες να μαγειρέψεις: Μην παιδεύεσαι άδικα, δεν θα μάθεις να μαγειρεύεις ποτέ! Και στο κάτω-κάτω ούτε σου αρέσει, ούτε και πρόκειται ποτέ στο μέλλον να σου αρέσει! Παράγγειλε τίποτα μην λυσσάξεις της πείνας άνθρωπέ μου!
  8. Για μια δουλειά που τελικά δεν πήρες: Δεν μπορείς να παίρνεις πάντα αυτό που θες. Μπορείς όμως να προσπαθείς.
  9. Για το πως διαχειρίστηκες μια μεγάλη σου επιτυχία: Καλό θα ήταν να γίνεις λίγο πιο θρασύς στο εξής και λίγο πιο αδιάλλακτος.
  10. Γι’ αυτό που είσαι σήμερα: Το ταξίδι μόλις άρχισε!

*Ο Στέλιος Πετράκης είναι ηθοποιός. Αυτή την περιόδο βρίσκεται στην Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας στην παράσταση «Λεονί εν αναμονή ή το όμορφο κακό».