Δέκα σημαντικές αναμνήσεις του παρελθόντος δέχονται συμβουλές από το… παρόν!

Ο χρόνος -δυστυχώς ή ευτυχώς- δε γυρίζει πίσω. Όμως, εάν είχες μια ευκαιρία να μιλήσεις στον νεαρότερο εαυτό σου, τι θα του έλεγες; Πώς θα τον συμβούλευες να αντιδράσει σε γεγονότα του παρελθόντος; Θα μετάνιωνες για κάτι; Να μια μικρή ευκαιρία, λοιπόν, να του πεις πράγματα που ίσως δεν του έχεις πει ποτέ.

Εσύ, Βασίλη, αν σου μιλούσες τώρα για το τότε, τι θα σου έλεγες:

  1. Για την πρώτη μέρα στο σχολείο: Θυμάμαι ότι δεν είχα κανένα φίλο και ήθελα να βρω τρόπο να επιλέξω τους φίλους μου.
  2. Για τη στιγμή πριν το πρώτο φιλί:  Έδωσα το πρώτο μου φιλί και μετά εξαφανίστηκα γιατί φοβόμουνα.
  3. Για την πρώτη μεγάλη απογοήτευσηΣτενοχωρέθηκα πολύ και είπα στον εαυτό μου ότι δε θέλω να απογοητευτώ ξανά οπότε το πρόσεχα.
  4. Για την πρώτη φορά που έκλαψες για έναν έρωτα: Θυμάμαι ότι ήθελα να αυτοκτονήσω. Μετά το ξεπεράσα και πήρα δύναμη για να μην την ξαναπατήσω.
  5. Για ένα σκληρό αποχαιρετισμό: Ένας αποχαιρετισμός πάντα στενοχωρεί αλλά πάντα μένει μέσα μας.
  6. Για μια στιγμή που δε μίλησες και το μετάνιωσες: Δε μίλησα γιατί θεώρησα ότι δεν έπρεπε για να σώσω μια ακατάσταση αλλα τελικά καλύτερα να μιλάμε και να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε παρά να το πνίγουμε.
  7. Για την πρώτη φορά που προσπάθησες να μαγειρέψεις: Ήμουν σε ένα σπίτι φιλικό και πήγαμε να μαγειρέψουμε όλοι μαζί και το αποτέλεσμα; Πήρε φωτιά η κουζίνα! Κυριολεκτικά. Βγήκαμε στα μπαλκόνια, φωναξαμε την πυροσβεστική!
  8. Για μια δουλειά που τελικά δεν πήρες: Στενοχωρέθηκα που δεν με επέλεξαν αλλά τελικά κάθε εμπόδιο είναι για καλό γιατί μετά έκανα άλλες δουλειές που ήταν πολύ καλύτερες!
  9. Για το πως διαχειρίστηκες μια μεγάλη σου επιτυχία: Με την πρώτη μεγάλη μου επαγγελματική επιτυχία πέταγα στα ουράνια. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ανακοινωνώσω την επιτυχία μου αυτή στους γονείς μου!
  10. Γι’ αυτό που είσαι σήμερα: Πιστεύω ότι μετά από τόσα χρονιά δουλειάς είμαι πολύ εμπειρος πάνω στο επάγγελμά μου. Επίσης νιώθω ότι έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια τα ένστικτα και την ανάλογη εμπειρία ώστε να μπορώ να διαχειριστώ τους ανθρώπους γύρω μου και επαγγελματικά και κοινωνικά.

*O Βασίλης Μπουλούμπασης είναι hair stylist!