Γιατί έτσι βρε παιδιά;

Η 8η Ιανουαρίου έχει χαρακτηριστεί ως η «Ημέρα Διαζυγίου». Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να βάλετε ένα τέλος στο γάμο σας, σήμερα είναι μία πολύ καλή μέρα! Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον στην Βρεανία, μιας και η μέρα αυτή εκεί έχει καθιερωθεί ως τέτοια. Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Independent», ο χωρισμός έρχεται ύστερα από το άγχος που προκαλεί στους ανθρώπους η προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να περάσουν «γλυκά» Χριστούγεννα ενώ δεν είναι ευχαριστημένοι πια από το γάμο τους.

Η Relate, η οποία είναι μία βρετανική εταιρεία που ασχολείται με τις σχέσεις των ανθρώπων, ανακοίνωσε ότι τον μεγαλύτερο αριθμό κλήσεων τις λαμβάνει τον Ιανουάριο, καθώς τα προβλήματα ενός γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης έρχονται στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Τότε είναι που οι περισσότεροι πιέζονται για να περάσουν καλά τις γιορτές ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι ευτυχισμένοι.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Amicable περισσότεροι από 40 χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες για το διαζύγιο τον Ιανουάριο. Τον περασμένο Ιανουάριο η Relate δέχτηκε αύξηση 24% στις κλήσεις σε σχέση με τον μέσο όρο του υπόλοιπου χρόνου, ενώ και για φέτος οι σύμβουλοι της εταιρείας αναμένουν ότι τα ποσοστά των κλήσεων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα.

Αυτό που συμβαίνει συνήθως στην πραγματικότητα είναι ότι τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν πολύ καιρό προβλήματα, τα οποία συσσωρεύονται και γίνεται το μεγάλο μπαμ!

πηγή: diaforetiko.gr