Είναι το κρύο τσουχτερό…. Να το αντέξω δεν μπορώ!

Ο χειμώνας εδώ και μερικές μέρες έχει κάνει την εμφάνισή του και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι ιδιαίτερα «ψυχρός”. Μάλιστα, αν επαληθευτούν όσα λέγονται, σε μερικές εβδομάδες τα ευρωπαϊκά τοπία θα θυμίζουν περισσότερο σκηνικά από το πολυαγαπημένο «Game of Thrones”. Ο φετινός χειμώνας, λοιπόν, αναμένεται να είναι ο δριμύτερος από το 2010 στην Ευρώπη. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι η τρέχουσα χρονιά θα είναι μία από τις θερμότερες στην ιστορία. (Πόσο οξύμωρο ε;)

Σύμφωνα με τις προβλέψεις 8 μετεωρολόγων, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα είναι ασυνήθιστα κρύο πριν επανέλθουμε σε πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες. Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Δεκέμβριος θα είναι ο πιο κρύος από το 2010 καθώς οι υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία, μεταφέρουν πολικούς ανέμους προς το νότο.

«Ακραίες, ακόμη και επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες απειλούν να παγώσουν την Ευρώπη φέτος το χειμώνα, δήλωσε ο Joe D’ Aleo, επικεφαλής μετεωρολόγος της WeatherBell Analytics. «Ο χιονιάς θα αναπτυχθεί στην ανατολική Ευρώπη και θα εξαπλωθεί προς την κεντρική Ευρώπη ακόμη και τη Μ. Βρετανία»

Ήδη, σε πολλές περιοχές της Ευρώπης έχουν βιώσει το πρώτο ψύχος, καθώς στη Γερμανία η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το μηδέν τις επόμενες μέρες, ενώ ο μέσος όρος της τελευταίας δεκαετίας είναι 3,4 βαθμοί Κελσίου. Παρόμοιο σκηνικό αναμένεται τις επόμενες ημέρες και στην Τσεχία.

Μπρρρρ βγάλτε τις γούνες!

Πηγή: www.liberal.gr