Η ίδια η φοιτήτρια προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτή την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση.

Τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν υπάρξει αμέτρητα περιστατικά όπου φοιτητές έχουν εισβάλλει στις σχολές τους οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, προκαλώντας τραγωδίες που δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια. Η περίπτωση της 22χρονης Kaitlin Bennett, που επέλεξε να πάει στην αποφίτητηση της από το Πανεπιστήμιο Kent, ζωσμένη με ημιαυτόματο όπλο, είναι αρκετά διαφορετική.

Η Kaitlin,. λίγο πριν λάβει το πτυχίο της στη Βιολογία, ανέβασε στο Instagram μία φωτογραφία της με το όπλο και στο δεξί της χέρι και μία μικρή πινακίδα που έγραφε «ελάτε να μου το πάρετε».

Η νεαρή φοιτήτρια επέλεξε αυτή την κίνηση έχοντας ως στόχο να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην πολιτική του Πανεπιστημίου. Βάσει των κανονισμών του, καθηγητές και μαθητές απαγορεύεται να κουβαλούν «θανάσιμα όπλα», κάτι, όμως, που επιτρέπεται στους φιλοξενούμενους σε πανεπιστημιακούς χώρους.   

Με άλλα λόγια μπορεί κάποιος να οπλοφορεί στους εξωτερικούς χώρους του πανεπιστημίου -στις αυλές, στα γήπεδα, κ.λπ- όχι, όμως, και στα κτήρια και τους εσωτερικούς χώρους του…   Η ίδια φρόντισε να υπενθυμίσει ότι το Πανεπιστήμιο Κεντ ήταν ο τόπος στον οποίο σκοτώθηκαν 4 άοπλοι φοιτητές από κυβερνητικά πυρά κατά τη διάρκεια του 1970, όταν στρατιώτες είχαν ανοίξει πυρ εναντίον διαδηλωτών εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ.  

Το tweet της νεαρής γυναίκας δίχασε τον κόσμο στα social media που έσπευσε είτε να αναδημοσιεύσει την αρχική της ανάρτηση -ο λόγος γίνεται για περίπου 5.000 retweets- είτε να εστιάσει στα θέματα που έθιγε: οπλοφορία και ατομικές ελευθερίες, λευκή υπεροχή και μια σειρά από τραγωδίες να έχουν σημειωθεί σε σχολεία των ΗΠΑ μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο.  

Η Bennett από την πλευρά της, και μάλλον αγνοώντας το πόσο κινήσεις σαν αυτή ανοίγουν την όρεξη στην ομάδα που υποστηρίζει την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, έγραψε: «Ως γυναίκα, αρνούμε να γίνω θύμα και η δεύτερη τροπολογία μου εξασφαλίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί», έγραψε.