Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για το (ξεκάθαρο) slut shaming μήνυμα του νέου τραγουδιού του Χ.Δάντη.

Ένα νέο τραγούδι του Χ.Δάντη με σκληρή διάθεση και υβριστικο χαρακτήρα που αποτυπώνεται ακόμα και στον τίτλο («Καριόλα Σε Μισώ») προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Πέρα από τον έντονο θόρυβο στα social media και τις κατηγορίες περί σεξισμού και προτροπών για βίαιη συμπεριφορά προς γυναίκες, ήρθε και μια ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων,για να φωτίσει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα αυτού του αναπάντεχου «viral» άσματος. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόσφατο τραγούδι γνωστού καλλιτέχνη με θέμα την απιστία της γυναίκας, όπου μαινόμενος άνδρας απειλεί ότι θα γίνει δολοφόνος και ότι θα κάψει το σπίτι, δείχνοντας το στιγμιότυπο μιας γυναίκας δεμένης σε καρέκλα. «Φταις εσύ», λέει στίχος του τραγουδιού, αναφερόμενος στη γυναίκα, νομιμοποιώντας τη χρήση βίας ως μέσο σωφρονισμού και ως φυσιολογική αντίδραση της αγανάκτησης και του «δίκιου» που πνίγει τον απατημένο σύντροφο» 

Ο ίδιος ο Χρήστος Δάντης έχει δηλώσει πώς δεν θεωρεί σεξιστικό το τραγούδι του και πώς έχει πέσει θύμα λογοκρισίας και φασιστικών πρακτικών. Κάποιο (σοβαρό) λαθος αντίληψης υπάρχει εδώ…