Γιατί χωρίς τη μουσική τι;

Πολλά τα «γιατί», πάμπολες και οι απαντήσεις για μια Αθήνα που ζει και αναπνέει από τα μουσικά της φεστιβάλ και φεστιβάλ σαν το ADD που μας πέρασε, το Σάββατο 2 Ιουνίου. Με την έναρξη λοιπόν του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου η δημιουργική ομάδα του six d.o.g.s σήκωσε αυλαία με περισσότερους από 12 παγκόσμιου φήμης καλλιτέχνες της σύγχρονης χορευτικής μουσικής, πλαισιωμένοι από εξαιρετικούς ομολόγους τους της ακμάζουσας εγχώριας σκηνής.

Τα τρία stages και οι 22 DJs ήταν αρκετοί για να μας κάνουν να χορεύουμε μέχρι τις πρώτες – και όχι μόνο – πρωινές ώρες μιας και το φεστιβάλ διήρκησε 12 ολόκληρες ώρες… Από τις 11 το βράδυ έως τις 11 το πρωί! Ναι ναι, παρακάτω και η απόδειξης.

Φυσικά, πολλούς από εμάς, δεν μας έφτανε αυτό μιας και η Amelie Lens, ένα από τα μεγάλα ονόματα του ADD, ανέβηκε στο stage A στις 7 το πρωί! H αλήθεια είναι πως τα ονόματα, για κάποιον σαν εμένα που δεν ακούει το συγκεκριμένο είδος μουσικής, ήταν πολλά και ιστορικά! Βλέπε Kruder & Dorfmeister, που όπως μάθαμε είχαν να παίξουν πάρα πολλά χρόνια. Από την άλλη, το κορυφαίο όνομα για μένα και πολυαγαπημένος, ο Apparat σαν να ήταν ο πιο καλούλης άγνωστος άνθρωπος που συνάντησα και μίλησα εκεί ανάμεσα στα σκοτάδια της ’70s βιομηχανικής αισθητικής του χώρου Πειραιώς 260. Αυτό που θέλω να σου πω για να μην τα περιπλέκω είναι πως όταν σε ένα φεστιβάλ έχεις κάποια γκράντε ονόματα, καταφέρνεις και έχεις κάποια γκράντε ονόματα, τότε ο κόσμος όχι μόνο θα είναι πολύς, αλλά θα έρθει και θα «γνωρίσει» κι άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι λίγο πριν βγει ο Χάρος aka καυτός ήλιος και αρχίσουν τα πρόσωπα όλων να αχνοφαίνονται μετά από μια νύχτα μέθης και χορού. Πολύ χορού. Προφανώς. Το να βλέπεις ανθρώπους να χορεύουν και να χαμογελούν ίσως είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορούν να συμβούν στον άνθρωπο. Και είναι. Και όταν υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που προσπαθούν για το κοινό καλό ενός στόχου που θέτουν, όπως η ομάδα των παιδιών του six d.o.g.s, τόσο ο κόσμος θα γίνετε ακόμα καλύτερος και θα μας προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς και ευτυχίας: σαν και το ADD.

Και του χρόνου!