Τέλος κάθε εβδομάδας θα βλέπουμε παρέα τα νέα από τον gaming χώρο, που μας τράβηξαν την προσοχή και όχι μόνο…

Άλλη μία εβδομάδα γεμάτη νέα, πέρασε. Όπως πάντα, εδώ θα βρεις τα κυριότερα νέα των προηγούμενων ημερών. Συνοπτικά, έχουμε trailer για το RDR2, το The Walking Dead και η Blizzard προσπαθούν να μείνουν «relevant» για ακόμη μία φορά και το Discord «τρώει φλασιές» και κάνει γιγάντια βήματα μεταμορφώνοντας την πλατφόρμα σε σημείο πώλησης παιχνιδιών. Η Γερμανία κάνει βήματα προς τα εμπρός, αλλάζοντας τον κανονισμό περί περιορισμού στα video games, η Bethesda συνεχίζει το βιολί της και τέλος, το Monster Hunter World σβήνει από τον χάρτη αρκετά ρεκόρ.


Bang bang… you shot me down!

Αμερική, 1899. Στα πρόθυρα του τερματισμού της εποχής της «άγριας δύσης», έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι μεταξύ των καουμπόηδων του νόμου και των τελευταίων παράνομων συμμοριών. Μια ληστεία στο δυτικό κομμάτι του Blackwater, στραβώνει… Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του πολύ αναμενόμενου Red Dead Redemption 2. Θείο δώρο, το βίντεο που ακολουθεί και που περιμέναμε αρκετό καιρό.


I see… τύπους να τις τρώνε!

Φέτος, βλέπουμε πως τα fighting παιχνίδια προχωρούν σε «super wow» ανακοινώσεις σχετικά με τα roster. Με την σειρά του, το Tekken 7, φαίνεται πως θα υποστεί αντίστοιχες «super wow» προσθήκες στο roster του και μεταξύ άλλων βλέπουμε τον Negan από το The Walking Dead.


Money makes the world go round…

Η γνωστή πλατφόρμα επικοινωνίας, Discord, ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να πουλάει παιχνίδια. Μια «σχετικά» λογική κίνηση αν αναλογιστούμε το κοινό των «gamers» που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια. Σε αυτήν την ανακοίνωση έγινε αναφορά και στους πρώτους publishers που θα συνεργαστούν με την Discord Inc. Θα βλέπουμε πλέον τίτλους των THQ και Deep Silver, να είναι διαθέσιμοι προς αγορά, μέσω Discord. Και επειδή πλέον όπου υπάρχουν video games, υπάρχει και συνδρομή, το Discord θα προσφέρει την επιλογή για μια συνδρομητική υπηρεσία που ακούει στο όνομα «Discord Nitro». To Nitro είναι ουσιαστικά ένα πάσο που δίνει πρόσβαση σε κάποιον για να μπορεί να παίζει παιχνίδια, απο μια λίστα, χωρίς περιορισμούς. Ουσιαστικά όπως συμβαίνει με την αντίστοιχη υπηρεσία της EA στο Origin κλπ.


Video games über alles!

Ένα αρκετά ευχάριστο νέο, κυρίως για τους gamers και τις ομάδες ανάπτυξης παιχνιδιών. Η Γερμανία προχωράει σε αλλαγές του κανονισμού που απαγόρευε σε video games να απεικονίζουν την σβάστικα και τους ναζιστές, γενικά ότι έχει να κάνει με τις μαύρες σελίδες της ιστορίας που αφορούν την Γερμανία. Φυσικά δεν μιλάμε για ολοκληρωτική αναίρεση του κανονισμού. Ουσιαστικά αυτό που θα συμβαίνει είναι πως κάθε παιχνίδι θα περνάει από μία επιτροπή που θα κρίνει κατά πόσο είναι αναγκαία η απεικόνιση της ναζιστικής κουλτούρας και αν χρειάζεται αλλαγές. Στην εικόνα που ακολουθεί, βλέπουμε μία από μια πληθώρα μηχανορραφιών που έκαναν οι εταιρίες προκειμένου να περάσουν τα παιχνίδια τους χωρίς να υποστούν «λογοκρισία».


«Betha»

Η Bethesda ανακοίνωσε πως το Fallout 76 θα είναι αποκλειστικότητα της πλατφόρμας Bethesda.net. Επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση, ούτε η beta ούτε το ολοκληρωμένο παιχνίδι, στην πλατφόρμα του Steam ή οπουδήποτε αλλού. Δυστυχώς μία τέτοια επιλογή σίγουρα θα επιφέρει αλλαγές στην όλη λογική των παιχνιδιών της Bethesda, που δεν θα είναι για καλό. Ήδη ξέρουμε πως η Bethesda θέλει να περιορίσει το modding και την κοινότητα γύρω από αυτό.


3 σε 1

Το Monster Hunter World κατάφερε κατά την κυκλοφορία του να σπάσει 3 ρεκόρ ταυτόχρονα. Το πρώτο ρεκόρ που έσπασε, είναι για τους περισσότερους ταυτόχρονους χρήστες, που ξεπέρασαν τους 240 χιλιάδες. Προηγουμένως το ρεκόρ αυτό το είχε το Dark souls 3 με 130 χιλιάδες ταυτόχρονους χρήστες. Το δεύτερο ρεκόρ είναι για τους «περισσότερους ταυτόχρονους χρήστες κατά την κυκλοφορία» για το 2018, ξεπερνώντας το Kingdom Come: Deliverance που είχε 95 χιλιάδες ταυτόχρονους χρήστες. Τέλος, το Monster Hunter World είναι η μεγαλύτερη κυκλοφορία στο PC, παγκοσμίως.


El Blizzard!

Για όσους είχαν απορίες για το αν υπάρχει στα σκαριά, καινούργιο παιχνίδι Diablo… ΝΑΙ! Η επιβεβαίωση ήρθε από την ίδια την Blizzard. Όμως επειδή η Blizzard συνηθίζει τα overkills, ανέφερε πως δουλεύει σε περισσότερα από ένα Diablo. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα δούμε remakes των προηγούμενων, κάτι το λογικό μιας και συνέβη το ίδιο με το Starcraft. Εν αναμονή λοιπόν…