Τέλος κάθε εβδομάδας θα βλέπουμε παρέα τα νέα από τον gaming χώρο, που μας τράβηξαν την προσοχή και όχι μόνο…

Την εβδομάδα που μας πέρασε, έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται σοβαρά να αγοράσει Nintendo Switch (προφανώς εξαιτίας των Pokemon). Η Square Enix συνεχίζει να μας «ανοίγει την όρεξη» για τον Kingdom Hearts 3 που περιμένουμε πως και πως και η ΕΑ «is going rogue» και τα βάζει με το Βέλγιο. Στην τηλεόραση, βρίσκει θέση ένα ακόμη παιχνίδι και ελπίζουμε να είναι καλό. Τέλος, άσχημα τα νέα για τους fan του Halo 5.


O Alan «ξυπνάει»…!

Στην περίπτωση που ζεις κάτω από κάποια πέτρα και δεν γνωρίζεις το Alan Wake, πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό παιχνίδι που προσπαθούσε να μεταφέρει εκείνα τα στοιχεία των θρίλερ που υπάρχουν σε αντίστοιχα τηλεοπτικά show, στις «παιχνιδομηχανές» μας. Γνωστοποιήθηκε πλέον πως το Alan Wake θα τραβήξει εκ νέου ρώτα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες με «καπετάνιο» τον Peter Calloway (Legion, Cloak and Dagger). H μαμά του Alan Wake, Remedy Entertainment θα συνεργαστεί με την Contradiction Films και προφανώς στην παραγωγή θα βρίσκετε ο Sam Lake, δημιουργός του παιχνιδιού.

Ο Tomas Harlan της Contradiction Films είπε στο Variety:
«Το Alan Wake ήταν βασικά μία τηλεοπτική σειρά που μετατράπηκε σε παιχνίδι, αυτό ήταν το όραμα του Sam Lake. Είχε επιρροές από τα The Twilight Zone, Secret Window, Hitchcock, Northern Exposure και αρκετά από την αμερικάνικη τηλεοπτική κουλτούρα. Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε πολύ στενά με το Sam… Αυτό είναι το μωρό του.»


Το Pokemon: Let’s Go! είναι λόγος για να αγοράσεις Switch!

Η Pokemon Company ανακοίνωσε ένα ιδιαίτερο bundle για το Pokemon: Let’s Go! το οποίο ομολογώ πως με έχει βάλει στην διαδικασία να θέλω να αγοράσω Switch. Σε αυτό το bundle θα υπάρχει το Switch, το παιχνίδι σε όποια έκδοση διαλέξει ο αγοραστής και το Poke Ball Plus αξεσουάρ. Τι το ιδιαίτερο έχει; Το γεγονός πως το Switch θα είναι «ντυμένο» στα χρώματα του παιχνιδιού. I freakin’ love it!


Switch Switch Switch…

Παραμένοντας στην κονσόλα της Nintendo, έρχονται κλασικά «NES» χειριστήρια για το Switch. Τα χειριστήρια μοιάζουν αρκετά με τα αυθεντικά. Δυστυχώς είναι συμβατά μόνο με τα κλασικά «NES» παιχνίδια που είναι διαθέσιμα μέσω της online συνδρομής (ως δωρεάν bonus) που προσφέρει το Switch. Δεν είναι δυνατή η χρήση τους με κάποιον νεότερο τίτλο. Τα χειριστήρια θα κυκλοφορήσουν σε ζευγάρι και θα κοστίζουν κάτι παραπάνω από 50 ευρώ.


Γεια σου Baymax!

Στο Tokyo Game Show, η Square Enix κυκλοφόρησε ένα καινούργιο trailer για τον επερχόμενο τίτλο Kingdom Hearts 3. Στην τεράστια οικογένεια του Kingdom Hearts και δίπλα στους Πειρατές της Καραϊβικής & τα παιχνίδια του Toy Story, προστίθενται οι Baymax & Hiro από το Big Hero 6 της Disney. Το Kingdom Hearts είναι το μοναδικό παιχνίδι που καταφέρνει να συνδυάσει ήρωες και κόσμους από διάφορα σύμπαντα (της Disney και της Square Enix) προκαλώντας ενθουσιασμό σε όλες τις ηλικίες, including me.


Η ΕΑ και οι μικροπρέπειες της…

Πρόσφατα, η ΕΑ (μεταξύ άλλων) δέχθηκε απαγόρευση από την Βελγική Kansspelcommissie όσον αφορά τις μικροσυναλλαγές και γενικότερα τις διάφορες μορφές τζόγου που περιλαμβάνονται στα παιχνίδια της. Η ΕΑ όμως φαίνεται πως αγνοεί παντελώς την απαγόρευση και ρισκάρει μεγαλύτερη ποινή. Αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης.


Halo 5 for PC, no…

Πριν αρκετές ημέρες κυκλοφορούσε μία φήμη που ήθελε το Halo 5 να κυκλοφορεί στα PC. Η Microsoft ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν σχέδια για κάποια επικείμενη κυκλοφορία στους υπολογιστές. Στο παρελθόν μάλιστα, η Microsoft είχε ξανά δηλώσει το ίδιο πράγμα. Από την άλλη μεριά, η 343 (ομάδα πίσω από το Halo) γνωρίζει πως υπάρχει τεράστια ζήτηση από το κοινό, για τα PC, αλλά δεν έχει προχωρήσει ούτε στην επιβεβαίωση του Halo: The Masterchief Collection.