Τέλος κάθε εβδομάδας θα βλέπουμε παρέα τα νέα από τον gaming χώρο, που μας τράβηξαν την προσοχή και όχι μόνο…

Την προηγούμενη Κυριακή δεν υπήρξε αντίστοιχο άρθρο διότι ως gamer (και όχι μόνο) είχα την ανάγκη (και υποχρέωση) να παραστώ στην Digital Expo 2018. Για να καλυφθεί αυτό το κενό, σύντομα θα βγει after movie της εκδήλωσης  με όλα όσα είδαμε εκεί, οπότε «μείνετε συντονισμένοι». 

Επιστρέφοντας στα δικά μας, η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν σε γενικές γραμμές ευχάριστη. Πρακτικά, για τα περισσότερα μέσα (gaming και τεχνολογίας) αυτή ορίζεται και ως εβδομάδα «Odyssey». Get it? Εδώ και αρκετές ημέρες έχουμε στα χέρια μας το Assassin’s Creed: Odyssey (CD Media σε αγαπάμε). Έτσι, αφιερώνω αρκετές ώρες στο παιχνίδι για να βγάλω και εγώ με την σειρά μου ένα video review. Πέρα από το Odyssey όμως, τις προηγούμενες ημέρες μάθαμε πως θα βγει καινούργια κονσόλα Switch, το Harry Potter ίσως λάβει ένα αξιόλογο παιχνίδι… και διάφορα άλλα πραγματάκια.


Αντίο Mike!

Ο Mike Morhaime ήταν σημαντικό κομμάτι της Blizzard από το 1991 (έτος ίδρυσης). Σε πρόσφατη δήλωση του φαίνεται πως αποχωρεί επίσημα από την θέση του (CEO). Τον ρόλο του ανέλαβε ο J. Allen Brack (executive producer & senior VP του World of Warcraft). Ο Morhaime είπε συνοπτικά πως μετά από τόσα χρόνια δίπλα σε ταλαντούχους ανθρώπους, είναι η ώρα να αποχωρήσει για να αναλάβει κάποιος άλλος.


Updates… updates everywhere!

Το θετικότερο νέο της εβδομάδας προέρχεται από την Microsoft και πρόκειται για ένα πρόσφατο update των Windows 10. Ουσιαστικά, σε αυτό το update, η Microsoft αποφάσισε να απαγορεύσει στα Windows το να παίρνουν την πρωτοβουλία ώστε να αναβαθμίζονται από μόνα τους ενώ τρέχει κάποιο παιχνίδι. Μέχρι πρόσφατα, άσχετα από το τι χρήση έκανε κάποιος, τα Windows ξεκινούσαν από μόνα τους την αναβάθμιση με αποτέλεσμα να διακόπτονται οποιεσδήποτε διεργασίες, έχοντας ως αποτέλεσμα το rage. Αυτό, αποτελεί μέρος της «Game Mode» λειτουργίας που διαθέτουν πλέον τα Windows.


Λεφτά λεφτά λεφτά λεφτά λεφτά…

Η Κινεζική εταιρία κολοσσός Tencent ανακοίνωσε πως θα προβεί σε αγορά μετοχών της Bilibili, ύψους 317 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Bilibili διαθέτει υπηρεσία video sharing, μία επαγγελματική ομάδα League of Legends και ένα νεοσύστατο πρωτάθλημα Overwatch. Πρόσφατα η Tencent είχε περάσει σε φάση εσωτερικού μετασχηματισμού ενώ έβλεπε τις δικές της μετοχές να τραβάνε βουτιά. Αυτή η κίνηση υποτίθεται πως θα ανοίξει νέες δυνατότητες προς την Tencent στον κοινωνικό τομέα.


It’s LevioOOOOoosa!

Εκεί που chill-αρεις αραχτός βλέποντας το νέο gameplay trailer του Red Dead Redemption 2, από το πουθενά σκάει «leak» που υποδηλώνει πως υπάρχει under development ένα παιχνίδι Harry Potter. Αυτήν την φορά όμως δεν πρόκειται για κάποιο κακέκτυπο των ταινιών, αλλά ένα AAA παιχνίδι με αρκετούς σύγχρονους μηχανισμούς που έχουμε δει σε άλλους μεγάλους τίτλους. Τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για ένα RPG, open-world στον 19 αιώνα και φημολογείται πως αναπτύσσεται από την Avalanche (Just Cause, Mad Max). Στο video βλέπουμε αρκετά πραγματάκια που προσωπικά μου κάνουν εντύπωση.


Switch the Switch!

Η Wall Street Journal αναφέρει πως την επόμενη χρονιά (προς το τέλος του 2019 περίπου) πρόκειται να κυκλοφορήσει αναβαθμισμένη έκδοση του Nintendo Switch. Οι διαφορές δεν θα είναι ιδιαίτερα πολλές. Το καινούργιο Switch θα χρησιμοποιεί καλύτερη οθόνη που θα προσφέρει μεταξύ άλλων περισσότερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία και καλύτερες αποχρώσεις.


Λεφτά λεφτά λεφτά… #2

Η Ρουμανική κυβέρνηση φαίνεται πως θα «επενδύσει» στην βιομηχανία των video games και της τεχνολογίας ανακοινώνοντας πως θα διαθέσει budget ύψους 94 εκατομμυρίων δολαρίων, προς διάφορα studios και εταιρίες. Εκτός από τα indie studios και τις start ups, εταιρίες όπως Ubisoft και EA θα λάβουν εξίσου οικονομικό «σπρώξιμο» στα πλαίσια συνεργασίας με μικρότερα studios. Τα τελευταία χρόνια και μετά την επιτυχία της Πολωνικής CD Project Red, βλέπουμε μεγάλη άνθιση του τομέα στα Βαλκάνια. Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται και στην Ελλάδα, αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα.


Much gaming, very Guiness, such wow…

Το παιχνίδι Warriors Orochi 4 της KOEI Tecmo φαίνεται πως μπήκε στο βιβλίο των Guiness Records. Ο λόγος; Σύμφωνα με την ίδια την KOEI, το Warriors Orochi 4 περιέχει τους περισσότερους χαρακτήρες προς επιλογή (170 χαρακτήρες) σε ένα hack-and-slash παιχνίδι. Μάλιστα, ο σχεδιαστής του παιχνιδιού Masaki Furusawa, παρουσίασε το σχετικό πιστοποιητικό. Το Warriors Orochi 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου για PC (μέσω Steam) και όλες τις κονσόλες.


Λεφτά λεφτά λεφτά #3

Ο writer της σειράς The Witcher, Andrzej Sapkowski, όταν είχε πουλήσει τα δικαιώματα (σε εξευτελιστική τιμή) της ιστορίας στην CD Project Red δεν πίστευε πως θα καταλήξει τόσο επιτυχημένη η σειρά… ούτε πως η CD Project Red θα φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα κυρίως λόγο του The Witcher 3. Ο Andrzej σκάει, λοιπόν, με χαρτούρα και αγωγές ζητώντας 16 εκατομμύρια δολάρια από την CDPR. Στο παρελθόν, πριν πέσουν οι υπογραφές, η CDPR είχε προσπαθήσει να παραχωρήσει ποσοστά στον Andrzej. Ο ίδιος όμως, μη πιστεύοντας στο παιχνίδι, αρνήθηκε και ζήτησε προπληρωμή συγκεκριμένου ποσού. Well, shit happens Andrzej my friend…


Επίδειξη streaming τεχνολογίας κάνει η Google μέσω του Odyssey

Χωρίς PlayStation Experience φέτος, το κενό θα καλύψει η Microsoft

Συνεργασία Utada Hikaru & Skrillex εν όψει του Kingdom Hearts III

Το Stranger Things της Telltale που δεν θα δούμε ποτέ