Και ναι, η Ακρόπολη είναι μεταξύ αυτών.

Αν είσαι λάτρης της ιστορίας και του πολιτισμού και παράλληλα σου αρέσει να ταξιδεύεις και να γνωρίζεις ξένες κουλτούρες, υπάρχουν μερικά ιστορικά μνημεία που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς.

Σε μια πρόσφατη λίστα που δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα Reader’s Digest, βλέπουμε τις αρχαιολογικές τοποθεσίες που θα πρέπει όλοι να επισκεφτούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας και φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνεται.

Καταρράκτες του Νιαγάρα

Όσες ώρες κι αν χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά, για να τους επισκεφτείς, αξίζει πραγματικά τον κόπο!

Νησί του Alcatraz 

Το περίφημο αυτό σωφρονιστικό ίδρυμα, που βρίσκεται στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, κρατούσε φυλακισμένος τους πιο στυγερούς δολοφόνους της Αμερικής κατά την περίοδο  1934 -1963.

Πύργος τους Άιφελ

Είναι must για κάθε ρομαντική ψυχή εκεί έξω… Και απ’ ό,τι φαίνεται, αυτές είναι πολλές, αφού κάθε χρόνο ο αριθμός των επισκεπτών ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια.

Άγαλμα της Ελευθερίας

Κοσμεί το λιμάνι της Νέας Υόρκης εδώ και 132 χρόνια και αποτελεί ένα δώρο της Γαλλίας προς τις ΗΠΑ ως ένδειξη φιλίας και καλής θελήσεως.

Το Σινικό Τείχος

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό δημιούργημα, του οποίου η κατασκευή διήρκεσε πάνω από 2.000 χρόνια και το μήκος του εκτείνεται σε ακτίνα 21.19618 χιλιομέτρων!

Grand Canyon

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά θαύματα της φύσης, που δεν περνά απαρατήρητο χάρη στη μαγευτική του θέα, τους τεράστιους κόκκινους βράχους και την τεράστια έκτασή του.

Ακρόπολη

Δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτή τη λίστα το πιο σημαντικό μνημείο της αρχαίας Ελλάδας, που αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από κάθε γωνιά της Γης!