Έψαχνες δώρο για εκείνη τη θεία σου, μήπως;

Νέα πρωτοπορία από το Ταμείο Πόρων και Απαλλοτριώσεων, που δίνει την δυνατότητα σε όλους τους φίλους του ελληνικού πολιτισμού, να κάνουν δικά τους ή ακόμα και να δωρίσουν αντίγραφα έργων αρχαίας και βυζαντινής τέχνης που η πολιτισμική τους αξία είναι ανεκτίμητη, μιας και μετρούν εκατομμύρια χρόνια ζωής.

Ένας πλούσιος κατάλογος 300 διαφορετικών αντικειμένων που αποτελείται από αγαλματίδια θεοτήτων, ζώα, όπλα, παιχνίδια και καθημερινά εργαλεία από το 14ο π.Χ. μέχρι τον 13ο μ.Χ. αιώνα, βρίσκονται στη διάθεση όλων όσων ενδιαφέρονται να τα αποκτήσουν, σε προσιτές τιμές, οι οποίες κυμαίνονται από 20 έως 280 ευρώ.

Αυτή η πρωτότυπη και άκρως ελκυστική ιδέα μπορεί να αποτελέσει παράγοντα προόδου και εκσυγχρονισμού του ίδιου του ΤΑΠ, καθώς και να κεντρίσει την περιέργεια του κοινού να ψάξει, να ενημερωθεί και να αγαπήσει τον ελληνικό πολιτισμό και τους θησαυρούς που κρύβει.

Όποιος, λοιπόν, ενδιαφέρεται να κάνει τα πιο πρωτότυπα δώρα, τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, δεν έχει παρά να επισκεφτεί το πωλητήριο του ΤΑΠ, για να ανακαλύψει ιδίοις όμμασι  τα μοναδικά αντίγραφα των αρχαίων αριστουργημάτων.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr