Η ιστορία μιας παράξενης απόλυσης!

«Κάνε το σωστό πράγμα, μην γίνεσαι κακός!» Αυτό φαίνεται πως είναι το μότο της Google, κατά πόσο όμως το ακολουθεί η ίδια;

Ο μελετητής Barry Lynn,  φωνητικός υποστηρικτής των αντιμονοπωλιακών κανονισμών και ειδικότερα της Google, απομακρύνθηκε πριν λίγο καιρό από το New America Foundation,  το οποίο είχε λάβει σημαντική οικονομική βοήθεια από την εταιρία κολοσσό.

Σε γραπτή αναφορά του του τον περασμένο Ιούνιο, ο Lynn, εξήρε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει πρόστιμο ύψους 2,7 δισ. Δολαρίων έναντι της Google. Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ διαπίστωσαν ότι η εταιρεία είχε κατευθύνει αθέμιτα τους πελάτες προς τη δική της πλατφόρμα αγορών, αποτρέποντας τους από την δυνατότητα της «πραγματικής» επιλογής.

«Η ισχύς της Google στην αγορά», είναι μία από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στον τομέα του ανταγωνισμού στον κόσμο σήμερα», σημειώνει ο Lynn στην αναφορά του η οποία έγινε για λογαριασμό του New America Foundation.

Όπως ίσως φαντάζεσαι, η Google δεν ήταν και ιδιαίτερα χαρούμενη με τον Lynn. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο  Eric Schmidt (ένας εκ των σημαντικών προσώπων της Google ) απάντησε άμεσα πως η Google θέλει να κόψει οριστικά τους δεσμούς της με την εταιρία  και κάπως έτσι ο  Barry Lynn, βρέθηκε εκτός εταιρίας  αν και η ίδια η New America  αρνείται ότι αυτά τα 2 γεγονότα σχετίζονται με κάποιο τρόπο. Το ποιος έχει δικό τελικά, μένει να το δούμε (ίσως)  στο μέλλον. Όπως και να έχει πάντως, όλη αυτή η ιστορία, είναι χρήσιμη για συμπεράσματα κάθε είδους…

Πηγή