Την πρώτη -και άκρως ενδιαφέρουσα- τηλεοπτική της συνέντευξη παραχώρησε η Μαρίνα Σάττι, στον Αντώνη Μποσκοΐτη και την εκπομπή BOSKO στο RISE TV.

Η νεαρή τραγουδίστρια, συνθέτρια και ηθοποιός, μεγάλωσε στην Κρήτη και δεν κρύβει την αγάπη της για αυτή. Εκεί άλλωστε ξεκίνησε το καλλιτεχνικό της ταξίδι όπως η ίδια τονίζει: «Είχαμε γκρουπάκια στο σχολείο. Στις γιορτές ήμουν πάντα πρώτη και στις θεατρικές παραστάσεις. Ως γκρουπ παίζαμε ελληνικά τραγούδια. Ροκ, ποπ, έντεχνα αλλά και metal».

Ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο. Ταυτόχρονα πήγε σε μια δραματική σχολή και συνέχισε το ωδείο. Οι σπουδές της συνεχίστηκαν στην Αμερική, όπου φοίτησε με υποτροφία στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ. Η ίδια μιλώντας για αυτές σημειώνει: «Στην Αμερική σπούδασα Ενορχήστρωση και Παραγωγή. Κάθε σχολή αυτό που σε μαθαίνει είναι να σκέφτεσαι, αλλά και να ανακαλύπτεις τρόπους για να αντιμετωπίζεις καινούρια προβλήματα που συνέχεια προκύπτουν».

Για την Μαρίνα Σάττι η τέχνη είναι ένας τρόπος για να ανακαλύψει πράγματα για  τον εαυτό της. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει: «Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με το θέατρο και τη μουσική. Νομίζω αυτό που έχει αλλάξει τελευταία είναι το πώς λειτουργώ εγώ μέσα σε αυτή τη συνθήκη. Αυτό που αποζητώ εγώ μέσα από αυτή τη διαδικασία, είναι βασικά να καταλάβω ποια είμαι και χωρίς φόβο και πάθος να το συστήσω όσο πιο πιστά μπορώ. Ανακαλύπτοντας και μέσα στη διαδικασία καινούρια πράγματα του εαυτού μου».

Πως σχολιάζει όμως η ίδια τα εκατομμύρια views που έκανε στο YouTube η «Μάντισσα», το βιντεοκλίπ με το οποίο συστήθηκε στο ευρύ κοινό; «Αυτό με τα εκατομμύρια views δεν ξέρω τι σημαίνει» αποκρίνεται και συνεχίζει: «Είμαι χρόνια μέσα σε αυτό το κουρμπέτι, να το πω κι έτσι. Έχω σκεφτεί πολύ και έχω πειραματιστεί. Ίσως για τον περισσότερο κόσμο να είμαι πρωτοεμφανιζόμενη. Η επιτυχία είναι κάτι σχετικό και έχει να κάνει με τους στόχους που έχει ο καθένας από εμάς. Τα views για κάποιους μπορεί να είναι η ένδειξη της επιτυχίας, για μένα επιτυχία είναι ότι κατάφερα να συγκεντρώσω τις δυνάμεις και τη σκέψη μου και να βρω το θάρρος να εκθέσω ένα κομμάτι του εαυτού μου, το οποίο ως τότε δεν είχα το θάρρος να εκθέσω. Την πιο εξωστρεφή μου πλευρά, την απενοχοποίηση μου προς το ποπ, που καλώς η κακώς, στην εποχή μας συνδέεται με ένα κενό δεύτερο επίπεδο σκέψης, μια ελαφρότητα ίσως».

Πως έγινε η απενοχοποίηση όμως; Η ίδια απαντάει με ειλικρίνεια: «Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν είναι κακό να περνάμε καλά. Κατάλαβα ότι για να παράγουμε κάτι αξιόλογο δεν είναι ανάγκη να υποφέρουμε πάντα. Είναι εντάξει να βγαίνω με τις φίλες μου στο δρόμο και να χορεύω. Αυτό για μένα ήταν η επιτυχία μέσα στη διαδικασία».

Η ειλικρινής εξομολόγηση της Μαρίνας Σάττι συνεχίστηκε με μια παραδοχή: «Τώρα τελευταία αναζητώ να κάνω λάθη για να βρω και ποιο είναι το σωστό. Όσο πιο πολλά ρίσκα πάρουμε, τόσο πιο πολύ θα καταλάβουμε τι μας ταιριάζει».

Ο δρόμος που επέλεξε από μικρή ήταν να πιστεύει και να μεταδίδει και στους άλλους πως «όλα γίνονται , όλα ταιριάζουν μεταξύ τους και ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως φαίνονται».

Πιστεύει όμως στο γεγονός ότι επηρεάζει ένα μέρος του κοινωνικού συνόλου; Η απάντηση της είναι αφοπλιστική: «Ναι, θα ήθελα να μπορώ αν γίνεται. Μου αρέσει αυτό. Κυνηγάω άλλωστε το να βρίσκω και εγώ ανθρώπους που με εμπνέουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Σίγουρα πολλοί ξαναρωτιούνται τι σκεφτόταν όταν έφτιαχνε το video clip για τη «Μάντισσα». Η ίδια δίνει την απάντηση και σε αυτό: «Σκεφτόμουν την αντίθεση που θα μπορούσε να δημιουργηθεί ανάμεσα σε δροσερά κορίτσια που θα βγουν και θα χορέψουν σε έναν δρόμο σαν την Ευριπίδου, που κατά κάποιο τρόπο έχει ταυτιστεί στις συνειδήσεις μας ως επικίνδυνος και να δείξω ότι έχουμε τη δύναμη να πάμε σε ένα περιβάλλον και να επιβάλλουμε εμείς τη διάθεση και την ψυχολογία μας».

Η Μαρίνα Σάττι επέλεξε να κλείσει τη συνέντευξη με λόγια γεμάτα νόημα και ουσία: «Θεωρώ ότι οι άνθρωποι προκειμένου να νιώσουν ασφαλής, μπορεί να απορρίπτουν αυτό που είναι διαφορετικό από εκείνους. Έχουν την ανάγκη να τοποθετούν τους ανθρώπους κάπου, ώστε να ξέρουν πως θα τους φερθούν. Το ότι δεν είναι κάποιος φίλος σου, δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι εχθρός. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε τόσο ακραίοι! Πρέπει να δοκιμάζουμε πράγματα και μετά να απορρίπτουμε».

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαρίνας Σάττι στην εκπομπή BOSKO και τον Αντώνη Μποσκοΐτη:

BOSKO | Μαρίνα Σάττι