Όπως ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο καιρό η Google, πειραματίζεται σε 2 νέα projects σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Το πρώτο ονομάζεται Call The Books κι έχει ως στόχο να απαντά σε “δύσκολες” ερωτήσεις. Όπως σημειώνει η ομάδα των ερευνητών της Google, ο χρήστης κάνει μια ερώτηση και το Call The Books, του δίνει την απάντηση μέσα από χωρία βιβλίων που αφορούν την ερώτησή του και μάλιστα χωρίς εξάρτηση από λέξεις κλειδιά. Μάλιστα μέσω αυτού του τρόπου πολλές φορές ο χρήστης καταλαβαίνει αν το βιβλίο από το οποίο πάρθηκε η απάντηση, θα ενδιαφέρει τον αναγνώστη για να το διαβάσει. Όπως φαντάζεσαι, οι απαντήσεις που μπορεί να πάρεις σε μια ερώτηση, είναι χιλιάδες  ωστόσο επειδή όλο αυτό βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη, η τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να απαντά μόνο σε απλές και σύντομες ερωτήσεις . Ωστόσο και μόνο αυτό αποτελεί μεγάλο και σημαντικό τεχνολογικό επίτευγμα.

To δεύτερο project, αφορά ένα παιχνίδι στο στυλ του Tetris που ονομάζεται Semantris και ο σκοπός του είναι να απαντά σε λέξεις που του δίνεις με άλλες σχετικές. Αν για παράδειγμα εσύ γράψεις την λέξη κρεβάτι θα πάρεις σαν απάντηση τη λέξη ύπνος κλπ,

Μετά μετράει τις λέξεις που έγραψες εσύ σε σχέση με τις απαντήσεις του και βαθμολογεί το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα 2 projects τρέχουν το ίδιο λογισμικό και πως μέσω αυτών η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει πληροφορίες που λαμβάνει από τον χρήστη για να βελτιώσει το λεξιλόγιο και την συμπεριφορά τους! Σου ακούγεται τέλειο; Κι εμάς!