Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πάρτι ξεκινάει σήμερα στα γήπεδα της Ρωσίας και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη ετοιμάζονται να ζήσουν στο ρυθμό της «στρογγυλής θεάς».

Με την Ελλάδα απούσα από τη μεγάλη γιορτή, εύλογα στις μεταξύ μας συζητήσεις κυριαρχεί το ερώτημα «ποια ομάδα υποστηρίζεις στο Μουντιάλ»;

Στο rise.gr αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα πάνω σε αυτό, ενώ δεν παραλείψαμε βεβαίως να ρωτήσουμε και ποια ομάδα θέλεις να «πατώσει» στη διοργάνωση. Λοιπόν επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, σας παρουσιάζουμε με κάθε επισημότητα τα αποτελέσματα.

 

Η Βραζιλία και ο… Μέσι

Αν κρίνουμε από τις απαντήσεις της πλειοψηφίας μάλλον στις φλέβες των Ελλήνων ρέει Λατινοαμερικάνικο αίμα. Βραζιλία και Αργεντινή συγκέντρωσαν μαζί το εντυπωσιακό ποσοστό 63%! Οι υποστηρικτές της «Σελεσάο» στη χώρα μας είναι πλειοψηφία μάλιστα, αφού το 33% θέλει να δει τη Βραζιλία να σηκώνει ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 30% που συγκεντρώνει η Αργεντινή θα έλεγε κανείς πως είναι περισσότερο προσωποκεντρικό. «Εγώ υποστηρίζω τον Μέσι» ήταν άλλωστε η συχνότερη απάντηση όσων διάλεξαν την «Αλμπισελέστε».

 

Οι απογοητευμένοι «Ιταλοί»

Αν μια ομάδα θα μπορούσε να μπει σφήνα στο δίδυμο των πρωτοπόρων αυτή θα ήταν σίγουρα η Ιταλία. Έλα όμως που και οι γείτονες μας (όπως και οι Ολλανδοί) θα δουν το Μουντιάλ από την τηλεόραση…  Η πλειοψηφία των οπαδών της «Σκουάντρα Ατζούρα» στράφηκε σε άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις και κάπως έτσι η Αγγλία έρχεται τρίτη με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 16%. Για την ιστορία να πούμε πως η συχνότερη ατάκα ήταν «εγώ θα στηρίξω την Αγγλία αλλά είμαι σίγουρος πως θα αποκλειστεί στα προημιτελικά». Η Ισπανία από την άλλη συγκέντρωσε το 11% των προτιμήσεων. Οι «Φούριας Ρόχας» δεν διαθέτουν τη δυναμική του πρόσφατου παρελθόντος κάτι που όπως είναι λογικό έπαιξε ρόλο στο αποτέλεσμα.

 

Οι λοιπές δυνάμεις

Το υπόλοιπο 10% μοιράστηκε κυρίως  ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και την Ουρουγουάη. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε τόσο χαμηλά τους «τρικολόρ» ειδικά από τη στιγμή που διαθέτουν μια από τις πιο πλήρεις ομάδες του τουρνουά. Όσον αφορά την Πορτογαλία, ισχύει ότι και για την Αργεντινή αφού κατά κάποιον τρόπο οφείλει το ποσοστό της στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

Τρώγωντας πίτσα βλέποντας Παναμά

Όσον αφορά τώρα την πιο «άκυρη» απάντηση που πήραμε, αυτή ήταν Παναμάς. Ναι καλά διαβάσατε, Παναμάς! Το απόλυτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης βρήκε υποστηρικτή στη χώρα μας! Τώρα αν είναι τρολ, αν είναι καθαρά για έκπληξη στο στοίχημα ή αν όντως ο φίλος μας θα απολαμβάνει την πίτσα του βλέποντας την παρέα του Ρομάν Τόρες στη μικρή οθόνη, θα σας γελάσουμε…

 

Αρνητική πρωτιά για Γερμανία

Πάμε τώρα αντίστροφα για να δούμε ποια ομάδα θέλετε να δείτε να καταποντίζεται. Εδώ το αποτέλεσμα μόνο από τα σύννεφα δεν μας έριξε. Με ποσοστό 74% τα πρωτεία ανήκουν στη Γερμανία. Το «hating» για τη «Νασιοναλμάνσαφτ» έχει να κάνει ξεκάθαρα με την πολιτική, που όσο και να θέλουμε δε μπορεί να μείνει δυστυχώς εκτός ποδοσφαίρου. Ευτυχώς με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζεται στα φαβορί (Αγγλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία). Λογικό άλλωστε είναι όταν κάποιος υποστηρίζει μια μεγάλη ομάδα, να θέλει να αποτύχει μια ανταγωνίστρια.