Αρκεί οι επιδείξεις να συνάδουν με τη φυσιογνωμία των αρχαίων μνημείων

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) με ομόφωνο «ναι» αλλά και με όρους που έθεσαν, αποφάσισαν την προσωρινή παραχώρηση της πλατείας μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και της σκάλας ανόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επίδειξη μόδας του οίκου «Zeus and Dione», στις 2 Απριλίου.

Τα μέλη του ΚΑΣ ωστόσο, που για πρώτη φορά συναινούν για μια επίδειξη μόδας, επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στην ουσία του αιτήματος και όχι στα πρόσωπα που διοικούν την εταιρεία. Αν δηλαδή ο οίκος μόδας είναι σοβαρός και η εκδήλωση συνάδει με τη φυσιογνωμία του χώρου. Η επίδειξη διοργανώνεται στο πλαίσιο της 23ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας (Athens Xclusive Designers Week, 29/3-1/4) η οποία υπέβαλε το αίτημα προς το ΚΑΣ.

Ανάμεσα στους όρους που τέθηκαν, ήταν όλες οι υποδομές να είναι από ελαφρά υλικά και να μεταφέρονται εύκολα, να μην προκληθούν φθορές στα χαμηλά αρχαία κατάλοιπα, να καταβληθούν τα τέλη 1.760 ευρώ στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων κ.ά.

Στην επίδειξη θα συμμετάσχουν 40 μοντέλα που θα ακολουθούν κυκλική διαδρομή. Κατά κυκλικό τρόπο θα τοποθετηθούν καθίσματα για 150-200 θεατές που θα την παρακολουθήσουν αποκλειστικά με προσκλήσεις. Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι 2 ώρες, ενώ η επίδειξη θα διαρκέσει 20-30 λεπτά. Στον χώρο θα τοποθετηθούν ξύλινος πάγκος για νερό και αναψυκτικά και ειδικός χώρος αναμονής για τα μοντέλα.