Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες για να ανέβει επίπεδο η σκηνή των ηλεκτρονικών αθλημάτων.

Μεταξύ άλλων, αρκετά σημαντικό ρόλο παίζει το Ελληνικό πρωτάθλημα League of Legends (LGC), που κάθε season η διοργάνωση του είναι αντίστοιχης ποιότητας με του εξωτερικού. Παρ’ όλα αυτά, οι πρωταθλητές του LGC δεν είχαν την δυνατότητα να περάσουν σε κάποια επόμενη φάση από κάποια επίσημη διοργάνωση… μέχρι πρόσφατα.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, μια επίσημη ανακοίνωση στη σελίδα του LGC θεμελιώνει την ίδια την διοργάνωση ως φορέα προώθησης ομάδων προς το European Masters και μας βάζει σε κλίμα «νέας εποχής».

Που; Ποιος; Πότε;

Η τέταρτη season του LGC ξεκινάει στις 24 Ιουνίου, στις 20:00, και θα εκπέμπει από το επίσημο κανάλι του LGC στο Twitch. Σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις season, η σημαντικότερη αλλαγή στην διοργάνωση είναι το γεγονός πως πλέον η πρωταθλήτρια ομάδα θα οδηγείται στο European Masters όπου και θα ανταγωνίζεται τις πρωταθλήτριες ομάδες της υπόλοιπης Ευρώπης. Η μόνη προϋπόθεση είναι πως η πλειοψηφία των παικτών (τρεις στους πέντε) σε κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από κατοίκους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αναμένουμε με ανυπομονησία να ξεκινήσει η καινούργια season του LGC, που πλέον έχει ανεβάσει ρυθμούς, και να δούμε Ελληνικές ομάδες να «κονταροχτυπιούνται με την Ευρώπη».

Για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και την διαδικασία εγγραφής στα προκριματικά, μπορείτε να μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα του LGC.