Την Πέμπτη η μεγάλη ανακοίνωση! 

Τα ευρήματα του  τηλεσκοπίου Κέπλερ,  αναμένεται να ανακοινώσει με έκτακτη συνέντευξη τύπου η NASA.

Πρόκειται για το τηλεσκόπιο, το οποίο είναι αναζητά εξωπλανήτες που είναι πιθανό να φιλοξενούν οποιαδήποτε μορφή ζωής, ενδεχομένως και ειδών εξελιγμένων εξίσου ή και περισσότερο από τον άνθρωπο.  Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Nasa, η μεγάλη ανακάλυψη επιτεύχθηκε με τη βοήθεια του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, η οποία ανέλυσε τα δεδομένα που συνέλεξε το Κέπλερ και παρουσίασε τα απρόσμενα αποτελέσματα. Στο πρόγραμμα συνεργασίας μετέχουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες της NASA και ο στόχος είναι να επιτυγχάνεται η ανάλυση των «πληροφοριών» στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ώστε να επισπευστεί η αποστολή.

Κι ενώ η NASA κράτα επτασφράγιστο μυστικό το τι θα ανακοινώσει ακριβώς,  «φουντώνουν» οι φήμες πως οι ανακοινώσεις θα αφορούν την ανακάλυψη μιας «νέας» Γης που ενδέχεται και να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής. Κι αυτό, λόγω του αντικειμένου το οποίο ερευνά το Κέπλερ.

Το Κέπλερ άρχισε την αναζήτηση πιθανών «κατοικήσιμων πλανητών» το 2009. Τότε οι επιστήμονες δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το πλήθος των εξωπλανητών που μπορεί να μοιάζουν με τη Γη. Το πρώτο σκέλος της αποστολής του ολοκληρώθηκε το 2012.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά, που το 2014 χρηματοδοτήθηκε νέα, πολύ μεγαλύτερη αποστολή και κάπως έτσι, φτάσαμε στο σήμερα  και στα πρόθυρα μιας πραγματικά μεγάλης ανακοίνωσης. Το παραδεχόμαστε,  ανυπομονούμε.

Πηγή:News247