«Hi….I actually got another friend request from you yesterday…which I ignored so you may want to check your account.»

Το «Facebook» προειδοποιεί πως πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του ένα «hoax» μήνυμα που φαίνεται πως προσπαθεί να πείσει τους χρήστες πως υπάρχει πρόβλημα με τους λογαριασμούς τους. Το εν λόγο μήνυμα αναγράφει πως ο λογαριασμός έχει «κλωνοποιηθεί» και πως κάποιος «ξένος» έχει αντιγράψει στοιχεία και φωτογραφίες προκειμένου να παριστάνει τον εκάστοτε χρήστη. Μάλιστα, παροτρύνει τους χρήστες να προωθήσουν το μήνυμα στους φίλους τους προκειμένου να «προειδοποιηθούν» και οι ίδιοι για αυτό το γεγονός.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως μιας και το συγκεκριμένο μήνυμα δεν συνοδεύεται από κάποιον «ιό», οπότε μπορείτε ελεύθερα να το σβήσετε. Εν ολίγοις πρόκειται για μήνυμα τύπου «αλυσίδας», σαν αυτά που βλέπαμε στο παρελθόν… «στείλε σε 10 φίλους σου ή θα πέσει από τον ουρανό ελέφαντας και θα σου σπάσει το παρμπρίζ».

Το «Facebook» καθησυχάζει τους χρήστες και αρπάζει την ευκαιρία να ενημερώσει πως στην περίπτωση που όντως εντοπίσει κάποιος συμβάν «κλωνοποίησης» λογαριασμού, τότε θα πρέπει να αναφερθεί άμεσα χρησιμοποιώντας την δυνατότητα «αναφοράς» λογαριασμού.