Δίνουμε βήμα σε έναν αγανακτισμένο θεατή για να περιγράψει ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία τη νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι.

Από σήμερα και κάθε εβδομάδα, ένας θεατής θα γράφει μια σύντομη κριτική για κάτι που είδε και τον απογοήτευσε οικτρά.  Ο πρώτος μας θεατής είναι ο Γεράσιμος Περδίκης, ετών 32, CEO δημοφιλούς startup που δραστηριοποιείται στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, κάτοικος Κηφισίας, πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηνών με τον συνδυασμό της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Γεράσιμος είδε την «Μητέρα» του Αρονόφσκυ και μας περιγράφει  την εμπειρία του.

To μόνο που θέλω να θυμάμαι από αυτή τη ταινία, ήταν τα trailers που έπαιξαν στην αρχή! Ήταν η νέα ταινία του Νίκου Περάκη και μια ακόμα του Woody Allen που έπαιζε ο Justin Timberlake και η Kate Winslet. Δυο ταινίες με πλοκή, υπόθεση, ιστορίες που με ενδιαφέρουν να δω και είμαι σίγουρος ότι αν θελήσω να τις δω,  θα περάσω μαζί τους ένα όμορφο βράδυ μαζί με την σύντροφο μου, την Ελισάβετ.

Τώρα για το “Mother” τι να σου πω! Αρρωστημένη κατάσταση!  Ξεκινήσαμε με όρεξη μαζί με την κοπέλα μου την Ελισάβετ, να δούμε μια ταινία τρόμου. Αρονόφσκι, Μπαρδέμ, Λώρενς, καλοί ηθοποιοί όλοι τους και ο σκηνοθέτης πρωτοκλασάτος, άρα ήταν βέβαιο ότι θα δούμε κάτι ποιοτικά τρομακτικό, ένα σωστό θριλεράκι ρε παιδιά μου . Στην αρχή βλέπουμε τη Τζένιφερ Λωρενς να είναι ζευγάρι με τον Χαβιέ Μπαρδέμ «Ας το καταπιούμε αυτό!» λέω. Μετά, εκεί που βλέπουμε ότι αυτός είναι συγγραφέας και αυτή είναι νοικοκυρά και βάφει όλη την ώρα τα ντουβάρια του σπιτιού, λες και είμαστε σε επεισόδιο της Δέκατης Εντολής με τον Μηνά Χατζησάββα και την Ιωάννα Παππά και στο τέλος εκείνος θα τη ζηλεύει και τη σκοτώσει. Αλλά ξαφνικά εμφανίζεται ένα άλλο ζευγάρι λέει, 2 περαστικοί από το δρόμο.

Είναι η Μισελ Φάηφερ (εντυπωσιακή γυναικά, ακόμα τη θυμάμαι από το Μπάτμαν)  και ο Έντ Χάρις και λένε πως είναι θαυμαστές του συγγραφέα και θέλουν να μείνουν μαζί του. Βόλτες πάνε μαζί, η Λώρενς όμως μένει πάντα στο σπίτι. «Καμιά ψυχωτικιά θα είναι και θα τους καθαρίσει όλους στο τέλος» μου λέει η Ελισάβετ και το concept αρχίζει να θυμίζει Κοκκινόπουλο.  Και ξαφνικά ίδια στιγμή το σπίτι αρχίζει να γκρεμίζεται, πέφτουν κομμάτια από το πάτωμα και η Λώρενς προσπαθεί να καλύψει τις τρύπες  για να βάψει το σπίτι την ησυχία της. Ρε τι ψυχάκι είναι αυτή; Που τα έχει κρυμμένα τα μαχαίρια; Είμαι σίγουρος ότι θα τα φανερώσει στο τέλος, πάντα έτσι δεν γίνεται στις ταινίες τρόμου;

  Κάποια στιγμή το ζευγάρι μένει μόνο του και κάνουνε σεξ. Όχι ότι βλέπουμε κάτι δηλαδή, αγαπούλες και χαδάκια.  Και στο τέλος η Λώρενς ξυπνά και χαμογελά σαν την Βουγιουκλάκη γιατί είναι σίγουρη πως έμεινε έγκυος!  Και ο Μπαρδέμ χαίρεται πολύ μ`αυτό και με το ζευγάρι των θαυμαστών του και αρχίζει να γράφει ποιήματα. Ρε τι ανωμαλίες είναι αυτές; Είμαστε σοβαροί;

Αλλά μετά είναι που γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος; Μπαίνουνε κι άλλοι μέσα στο σπίτι, η Λώρενς ξαφνικά φουσκώνει η κοιλιά της και  φωνάζει «φύγετεεε» και ο άλλος ο Μπαρδέμ της λέει «άστους να μείνουνε» και γουστάρει να τον αποθεώνουν και κάνει λες κι είναι ο Σάκης Ρουβάς.  Εκεί δεν άντεξα να δω άλλο και σηκώθηκα μαζί με την Ελισάβετ και φύγαμε από το σινεμά.  Εμείς ταινία τρόμου πήγαμε να δούμε και είδαμε τελικά τη Λώρενς να κάνει τον μπογιατζή και την ερωμένη του Μπαρδέμ. Με τα ουρλιαχτά της νομίζω πως μου έσπασε το τύμπανο του αριστερού μου αυτιού!

Να σας πω την αλήθεια το σκέφτηκα να ζητήσω τα χρήματα μας πίσω, γιατί αυτός ο Φανφάρεν Παπαρονόφσκυ σχεδόν μου χάλασε το Σάββατο, αυτή τη ρημαδομέρα που έχω για να πάω μια βόλτα με το κορίτσι μου, αλλά δεν κάνω τέτοιες μικρότητες εγώ. Μείνετε μακριά από αυτή τη δίωρη στείρα αλληλουχία ασυναρτησιών. Είμαι σίγουρος ότι ούτε οι ίδιοι οι ηθοποιοί θα κατάλαβαν το σενάριο. Αν είστε αποφασισμένοι να πάτε, λυπηθείτε τα ευρώ που θα δώσετε και το χρόνο που θα χάσετε για να δείτε αυτό το πράγμα ! 

Ο αγανακτισμένος θεατής είναι φανταστικός χαρακτήρας. Οι ατάκες του προέρχονται από κριτικές θεατών για την ταινία “Mother” εδώ.