Αφού τα είχε καταφέρει ο Γιώργος, μπορείς και εσύ να γίνεις μια μέρα πρωθυπουργός

Το ημερολόγιο έγραφε 8 Φλεβάρη του 2004 όταν ο Γιώργος πήρε το χρίσμα από τον Κώστα Σημίτη και εξελέγη πρόεδρος στο κόμμα του πατέρα του, όντας ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση. Ήταν μια περίοδος προσπάθειας ανασυγκρότησης του κινήματος, αλλά η Νέα Δημοκρατία έναν μήνα αργότερα κερδίζει την εξουσία με τον Κώστα Καραμανλή και άπαντες στο στρατόπεδο της ένιωθαν μια μεγάλη σιγουριά απέναντι στον αντίπαλο. Πίστευαν ότι με τον Γιώργο στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσουν 20 χρόνια. Αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ πίστευαν ότι το όνομα Παπανδρέου και μόνο θα φέρει την αλλαγή, ότι πιστεύουν και οι φετινοί φίλαθλοι του ΠΑΟ για την ομάδα.

Το Σεπτέμβριο του 2007 θα χάσει σε δεύτερες εθνικές εκλογές από τον Κώστα Καραμανλή και ο άσπονδος εχθρός του Ευάγγελος Βενιζέλος, που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, θα θέσει ανοιχτά θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Στις εσωτερικές εκλογές όμως, ο Γιώργος θα κερδίσει τον Βαγγέλη πανηγυρικά και με το περιβόητο λεφτά υπάρχουν θα κερδίσει και τον Κώστα Καραμανλή στις εθνικές εκλογές του 2009 και θα γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Και τότε αρχίζει το ταξίδι.

Γιατί ο Γιώργος θα μείνει αιώνια στην ιστορία με μόλις 2 έτη πρωθυπουργίας:

Κατάφερε το 2010, με την εξαγγελία της χρεωκοπίας της χώρας από το Καστελόριζο (!), να βάλει το όνομα του δίπλα από αυτά του Καποδίστρια,του Όθωνα, του Τρικούπη και του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Προσπάθησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που φτιάχνει αλυσίδα ποδηλάτου εν κινήσει.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ φύτεψε δέντρα.

Για την ευχέρεια και την άνεση που είχε στις δηλώσεις του.

Για τα σαρδάμ σε ομιλίες του περί βοδινού κρέατος και τα επίπεδα επιρροής του στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Για απλές στιγμές σαν αυτήν.

Γιατί εξαγγέλοντας πρώτος δημοψήφισμα, εξαγρίωσε τον Νικολά Σαρκοζί και έκανε μια έξοδο μεγάλη.

»Είχαμε με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, μια πολύ καλή συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη», δήλωνε ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από εκείνη την περίφημη συνάντηση στης Κάννες.

Γιατί επέστρεψε στις τελευταίες εκλογές να σπάσει το πέπλο της σιωπής και οτιδήποτε άλλο βρεθεί στο διάβα του.

Το βουνό όλο έχει καεί;

Τέλος για τα ατελείωτα σαρδάμ του που ήταν και το θέμα κατατεθέν του. Μάλιστα δημοσιογράφοι της εποχής, για να τον στηρίξουν λίγο, έλεγαν ότι έχει αρχίσει και τα λέει καλύτερα ο Γιώργος.

Δυστυχώς το τέλος της πρωθυπουργίας του Γιώργου, σήμανε και το τέλος της παρουσίας του από τα πολιτικά δρώμενα. Επέστρεψε από το πουθενά στις τελευταίες εκλογές, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 3% και έτσι ο  λαός έχασε μια ακόμα άξια εκπροσώπηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Πλέον δίνει και παρακολουθεί διαλέξεις ανά τον κόσμο και κάνει σπάνιες εμφανίσεις.

Οι φήμες θέλουν τον Ανδρέα, να έλεγε στον κύκλο του πως αν ο υιός του ποτέ κληρονομούσε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργία της χώρας, δεν θα άφηνε τίποτα όρθιο.

Οραματιστής ο Ανδρέας ή ο ΓΑΠ θα δικαιωθεί για τα έργα του πολλά χρόνια αργότερα;