Η νέα μίνι συμπαραγωγή Showtime και Sky, είναι ένα 5ωρο σεμινάριο καλής τηλεόρασης! 

Η είδηση ότι μετά τον Sherlock, ο Benedict Cumberbatch επιστρέφει τηλεοπτικά με μια νέα μίνι σειρά, με γέμισε χαρά κι ανυπομονησία για δύο λόγους. Αρχικά γιατί ο Cumberbatch είναι για εμένα μέσα στους 3 καλύτερους νέους (κι όχι νεαρούς) ηθοποιούς αυτή τη στιγμή και δεύτερον γιατί θεωρώ τις μίνι σειρές το μέλλον της τηλεοπτικής μυθοπλασίας. Όχι πολλά επεισόδια, στοχευμένο σενάριο χωρίς κοιλίες και περιττές σκηνές και φυσικά την αίσθηση ότι παρακολουθείς μια ολοκληρωμένη ιστορία, χωρίς εμπνεύσεις και σεναριακές ευκολίες της τελευταίας στιγμής. Σε αυτούς ακριβώς τους κανόνες υπακούει άριστα ο Patrick Melrose.

H ιστορία

Η σειρά ξεκινά με τον Patrick, γόνο πλούσιας κι επιφανούς οικογένειας, να πληροφορείται τον θάνατο του πατέρα του κι εμάς να παρακολουθούμε την κάθοδο πίσω στο παρελθόν του, στα παιδικά του χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή ξετυλίγεται μπροστά μας η καθημερινότητα ενός αυτοκαταστροφικού εθισμένου στα ναρκωτικά και το αλκοόλ ανθρώπου. Σιγά σιγά ένα τραυματικό μυστικό, το οποίο καθόρισε την ζωή και την συμπεριφορά του, έρχεται στο φως και τα πάντα για τον μπερδεμένο -ως εκείνη τη στιγμή- θεατή βγάζουν νόημα.

Μια πραγματικά καλοστημένη ιστορία!

Κάθε επεισόδιο βρίσκει τον κεντρικό πρωταγωνιστή σε μια διαφορετική φάση της ζωής του, με τον Benedict Cumberbatch να είναι καθηλωτικός σε κάθε σκηνή, χαρίζοντας μας μια μεστή κι ολοκληρωμένη ερμηνεία, που θα είναι άδικο αν δεν του αποφέρει μια Χρυσή Σφαίρα στην επόμενη τελετή απονομής. Αξίζει να σημειώσουμε πως η σειρά είναι βασισμένη στα ημί-αυτογραφικά βιβλία του Edward St. Aubyn και δεν θα έχει δεύτερο κύκλο.

Μυστικά οικογενειακά δράματα και ψυχολογικά ερωτήματα, συνθέτουν ένα βαρύ «ζοφερό» αριστούργημα, το οποίο καταλήγει ανέλπιστα λυτρωτικό στην ολοκλήρωσή του.