Δείξε το άρθρο αυτό στη φίλη σου, αν δε σε πιστεύει…

Το στοματικό σεξ είναι μια από τις προκαταρκτικές διαδικασίες κάθε ζευγαριού. Σε πολλές γυναίκες δείχνει να μην είναι και ότι καλύτερο. Όμως σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, ο στοματικός έρωτας βοηθάει στην μείωση της κατάθλιψης.

Στην έρευνα που έκανε το κρατικό πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης πήραν μέρος πάνω από 293 γυναίκες, που απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από την σεξουαλική τους ζωή και το στοματικό σεξ.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι εκείνες οι γυναίκες που έκαναν στοματικό έρωτα στους συντρόφους τους, ένιωθαν πιο ικανοποιημένες και γεμάτες από τη ζωή τους. Μετά από τα συμπεράσματα αυτά, αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει με το ανδρικό σπέρμα που δίνει ψυχική ικανοποίηση στις γυναίκες. Ανέλυσαν λοιπόν τη χημική του σύσταση όπου και βρήκαν ότι περιέχει ουσίες που δρουν άμεσα στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση. Επιπλέον, ενισχύουν το συναίσθημα αγάπης.

Αντίθετα, όσες από τις γυναίκες δεν έκαναν στοματικό σεξ, παρουσίαζαν συμπτώματα που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης. Μάλιστα, τα συμπτώματα ήταν όμοια με εκείνα των γυναικών που δεν είχαν καθόλου σεξουαλική ζωή και απείχαν εντελώς από την σεξουαλική επαφή.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι περιέχει το σπέρμα; Κορτιζόλη, οιστρόνη και ωκυτοκίνη: ορμόνες που καταπολεμούν στον εγκέφαλο την κατάθλιψη και μας ανεβάζουν και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Μάλιστα η ωκυτοκίνη χαρακτηρίζεται και ως η ορμόνη της αγάπης.

Εκτός λοιπόν από τη σεξουαλική ικανοποίηση και το συναισθηματικό “δέσιμο” της στενής επαφής, που μπορεί να δώσει το στοματικό σεξ και στα δύο φύλα, τα οφέλη του τελικά είναι περισσότερα στις γυναίκες καθώς ενισχύει και λειτουργεί μέσα από τις ορμόνες που περιέχει στη γυναικεία καλή ψυχική υγεία μέσα από τα συναισθήματα αγάπης, συντροφικότητας, ευτυχίας και πνευματικής υγείας!

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior και πρέπει να την πάρουμε όλοι στα σοβαρά αν θέλουμε ένα μέλλον με χαρούμενες γυναίκες.

Ε τι λέτε;

πηγή: diaforetiko