Οι INCO σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την Ευαγγελία Τσιορλίδα στο στούντιο του Music 89.2 και την εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΑ» του RISE TV.

Βαδίζοντας στα μονοπάτια της pop – rock μουσικής σκηνής και παρά το νεαρό της ηλικίας των μελών της μπάντας, έχει καταφέρει ήδη να συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως οι Robbie Williams, Ellie Goulding, Wiz Khalifa, David Guetta, Kovacs κ.α αποδεικνύοντας πως ήρθαν για να μείνουν, αφού η επαγγελματική τους πορεία προβλέπεται ευοίωνη!

Πώς προέκυψε, λοιπόν, το όνομα της μπάντας, σύμφωνα με τον frontman;

«Το INCO προέρχεται από το inconsistencies, που σημαίνει ασυνέπειες. Εγώ είχα κάποιες ηχογραφήσεις στο κινητό μου, κάποια διάσπαρτα ρεφρέν, κουπλέ, κάποιους άκυρους στίχους στα notes και ήμουν σε μια περίοδο της ζωής μου, που είχα σταματήσει να παίζω με τις μπάντες που έπαιζα και γενικά μου έλειπε πολύ η μουσική στη ζωή μου. Το ζήταγε το σώμα μου, η ψυχή μου, το πνεύμα μου… Είχα κάνει κι ένα μεγάλο βήμα να αφήσω τον τομέα που είχα σπουδάσει, δηλαδή τα Οικονομικά, γιατί δεν μου άρεσε. Οπότε αποφάσισα αυτές τις ασυνέπειες που είχα τόσο καιρό, να τις ενώσω και να φτιάξω κάποια κομμάτια.»

Ποια ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκαν στη σκηνή και πώς αισθάνθηκαν;

«Το πρώτο μεγάλο live ήταν στο eject festival. Εμείς είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια παίζοντας άλλες μουσικές, σε μια πιο local και underground κατάσταση, σε πιο μικρές μουσικές σκηνές με λίγο κόσμο. Με το που βγήκαμε στο stage υπήρχε σε όλους μας μια έκρηξη συναισθημάτων. μια έκρηξη χαράς!»

Πώς προέκυψε η συνεργασία τους με την δισκογραφική εταιρία Cobalt Music;

«Στο αμερικάνικο κολέγιο που ήμουνα κάναμε κάποιες συναυλίες στο open house. Στο πρώτο μου live στο θέατρο του κολεγίου, είχαμε πει ένα κομμάτι, το Sum 41 από Pieces. Ακριβώς 10 χρόνια μετά, τα Χριστούγεννα του 2017, μας γίνεται πρόταση από την Cobalt. Μας λένε υπογράφετε την Πέμπτη και παράλληλα έρχεται mail από το κολέγιο, ότι την Πέμπτη θα οργάνωναν τα 10 χρόνια reunion και θα ήθελαν να παίξουμε όλοι μαζί εκεί. Και πάω 10 χρόνια μετά, τη μέρα που υπογράφαμε το συμβόλαιο και παίζω το ίδιο κομμάτι στην ίδια σκηνή!»

Με ποιο είδος μουσικής θα ήθελαν περισσότερο να ασχοληθούν;

«Με το τι θέλουμε να ασχοληθούμε, είναι ξεκάθαρο από την αρχή και αυτό είναι το pop – rock. Εμείς ξεκινήσαμε γράφοντας μόνο αγγλικό στίχο. Μόλις μας έγινε η πρόταση από την Cobalt κληθήκαμε να γράψουμε και ελληνικό. Στην αρχή που το συζητήσαμε μας φάνηκε πολύ ξένο, αλλά είπαμε πάμε να το δοκιμάσουμε και εμένα τουλάχιστον μου βγήκε αβίαστα εν τέλει. Προσπαθήσαμε να μην κάνουμε κάτι της σειράς. Να είναι ιδιαίτερο και να έχει το στυλ μας, γιατί μπορεί σε κάποια τραγούδια να άλλαξε η γλώσσα, όμως το είδος μας δεν έχει αλλάξει.»

Ποια είναι τα σχέδιά τους για το μέλλον;

«Είμαστε τώρα σε μια φάση δημιουργίας, αφού βγάλαμε πρόσφατα το πρώτο μας κομμάτι το «Μείνε». Οπότε δημιουργούμε και φτιάχνουμε τα υπόλοιπα κομμάτια.»

Ποιο είναι το δικό του INCO – μήνυμα για το κοινό του RISE TV;

«Το μήνυμα που θα δώσουμε είναι να κάνετε αυτό που αγαπάτε και να θέλετε να τα δώσετε όλα σ’ αυτό, γιατί έτσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πάει μπροστά. Αν αναλωνόμαστε σε πράγματα που δεν μας γεμίζουν, δεν θα τα κάνουμε και καλά!»

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη των INCO στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΑ» και την Ευαγγελία Τσιορλίδα στο στούντιο του Music 89.2:

ΠΡΟΣΩΠΑ | INCO