Αυτά θα έπρεπε να δούμε κανονικά!

Οι ταινίες του Disney είναι αυτές που έχουν σημαδέψει απόλυτα και ειλικρινά την παιδική μας (και όχι μόνο) ηλικία. Πώς θα σου φαινόταν όμως αν μάθαινες ότι τα γεγονότα που βλέπουμε σε αγαπημένες ταινίες Disney , δεν είναι ακριβώς έτσι όπως νομίζουμε; Ορίστε 9 πριγκίπισσες που η πραγματική ιστορία τους απέχει πραγματικά πολύ από  αυτό που είδαμε στην οθόνη.

Η μάγισσα διώχνει τη Ραπουνζέλ και τυφλώνει τον πρίγκιπα

Η ιστορία της Ραπουνζέλ, βασίζεται σε παραμύθι των αδερφών Γκρίμ. Σύμφωνα με την εκδοχή τους, όταν η μάγισσα μαθαίνει για τη Ραπουνζέλ και τον πρίγκιπα, κόβει τα μαλλιά της Ραπουνζέλ και τα κρεμάει έξω από το παράθυρο. Όταν ο πρίγκιπας αντικρίζει τη μάγισσα, πηδά από το παράθυρο και τυφλώνεται όταν πέφτε σε αγκάθια. Τελικά βρίσκει τη Ραπουνζέλ, που τον θεραπεύει με τα δάκρυά της.

Είναι ενδιαφέρον ότι στην πρώτη εκδοχή του παραμυθιού, η Ραπουνζέλ είναι εκείνη που αποκαλύπτει τη σχέση της με τον πρίγκιπα, όταν παραδέχεται στη μάγισσα ότι τα ρούχα της γίνονται πολύ σφιχτά γύρω από τη μέση της (υποδεικνύοντας την εγκυμοσύνη της).

Η Μικρή Γοργόνα πεθαίνει συντετριμμένη

Η Άριελ, η Μικρή Γοργόνα, βασίζεται στον χαρακτήρα της κλασικής ιστορίας του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σε αυτή την ιστορία, η Μικρή Γοργόνα σώζει τον πρίγκιπα από πνιγμό, τον ερωτεύεται και ανταλλάζει την όμορφη φωνή της για να γίνει άνθρωπος. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι ακόμη: κάθε βήμα που κάνει είναι εξαιρετικά επώδυνο.

Ο πρίγκιπας παντρεύεται ένα άλλο κορίτσι που πιστεύει ότι είναι η σωτήρας του, και η Μικρή Γοργόνα πέφτει στον ωκεανό και μετατρέπεται σε αφρό της θάλασσας

Ο Μάουι είναι ένας λεπτός έφηβος και η Βαϊάνα δεν υπάρχει

Η Βαϊάνα είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας. Η αρχική ιδέα των συγγραφέων, ήταν να κάνουν μια ταινία για τον Μάουι, αλλά μετά την επίσκεψή τους στην Πολυνησία, εμπνεύστηκαν από τις όμορφες και ισχυρές γυναίκες (όπως φαίνεται στη φωτογραφία δεξιά). Έμαθαν επίσης πολλά για τη ναυσιπλοΐα, και έτσι δημιουργήθηκε ο χαρακτήρας της Βαϊάνα.

Η ταινία είναι γεμάτη από αναφορές στην πολυνησιακή μυθολογία, στην οποία τα νησιά πιστεύεται ότι έχουν δημιουργηθεί από τον ημίθεο Μάουι. Στους μύθους, σε αντίθεση με την ταινία, ο Μάουι εμφανίζεται ως ένας λεπτός νεαρός που μεγαλώνει έχοντας ένα ψηλό κότσο στο κεφάλι του.

Σε μία εκδοχή του μύθου, η Μουλάν αυτοκτονεί

Η Μουλάν προέρχεται από την κινεζική μπαλάντα της Μουλάν. Αναφέρεται σε μια γυναίκα πολεμίστρια που πηγαίνει στον πόλεμο και μετά από 10 χρόνια μάχης, αρνείται όλες τις στρατιωτικές τιμές και επιστρέφει στο σπίτι όπου η οικογένειά της την περιμένει χαρούμενη.

Ωστόσο, σε μια εκδοχή του μύθου, η Μουλάν επιστρέφει στο σπίτι και βρίσκει τον πατέρα της νεκρό και την οικογένειά της σκορπισμένη. Αισθάνεται μόνη, ταλαιπωρημένη και αυτοκτονεί.

Η Κακιά Βασίλισσα της Χιονάτης, δέχεται μια σκληρή τιμωρία

Σε αυτό το παραμύθι των αδερφών Γκριμ, η Κακιά Βασίλισσα φτάνει στο γάμο της Χιονάτης και του Πρίγκιπα. Εκεί, αναγκάζεται να φορέσει ζεστά σιδερένια παπούτσια και να χορέψει με αυτά, μέχρι να πεθάνει.

Η Έλσα είναι κακιά και απάνθρωπη

Η βασίλισσα στην ταινία «Ψυχρά κι Ανάποδα», βασίζεται στο χαρακτήρα του παραμυθιού «Η Βασίλισσα του Χιονιού», του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Είναι η βασίλισσα των χιονονιφάδων και ζει σε ένα παγωμένο παλάτι. Απαγάγει ένα μικρό αγόρι, τον Κάι, και τον γοητεύει με ένα φιλί. Η φίλη της, η Γκέρτα, τον σώζει από το παλάτι της αρκετά χρόνια αργότερα.

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας», υπήρχαν και ζούσαν στη μεσαιωνική Γαλλία

Η ιστορία γράφτηκε από την Μαντάμ Γκαμπριέλ-Σουζάν ντε Βιλνέβ και δημοσιεύθηκε το 1740. Πιστεύεται ότι εμπνεύστηκε από ένα πραγματικό ζευγάρι, τον Πέδρο και την Κάθριν Γκονσάλβς. Ο Πέδρο υπέφερε από μια σπάνια γενετική κατάσταση, λόγω της οποίας ολόκληρο το σώμα του ήταν καλυμμένο με πυκνές τρίχες. Η Κάθριν υποτίθεται ότι δεν είδε τον γαμπρό πριν από την ημέρα του γάμου.

Αν και ο σύζυγος δεν έγινε ένας όμορφος πρίγκιπας, το ζευγάρι απέκτησε 7 παιδιά.

Η Ωραία Κοιμωμένη γέννησε ενώ κοιμόταν

Στο Πίρσφορεστ, μια από τις πρώτες εκδόσεις της Ωραίας Κοιμωμένης που γράφτηκε τον 16ο αιώνα, η πριγκίπισσα Ζελαντίν ερωτεύτηκε τον Τρωίλο. Ενώ ο άνδρας φεύγει, η πριγκίπισσα πέφτει σε έναν μαγεμένο ύπνο. Έπειτα, ο Τρωίλος την βρίσκει και την αφήνει έγκυο ενώ η ίδια κοιμάται.

Η Ποκαχόντας δεν ερωτεύτηκε ποτέ τον Τζον Σμιθ

Η Ποκαχόντας, (όνομα γέννησης: Ματοάκα), γεννήθηκε το 1595 και ήταν κόρη του αρχηγού Ποουχάταν. Το 1607, ο Τζον Σμιθ, ένας Άγγλος στρατιώτης και εξερευνητής, συνελήφθη από μια κυνηγετική ομάδα της περιοχής Ποουχάταν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ματοάκα μπήκε μπροστά στο σώμα του για να τον προστατεύσει από την εκτέλεση. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτό συνέβη πραγματικά.

Η νεαρή απήχθη από τους αποίκους ως αντάλλαγμα για τους Άγγλους κρατούμενους που κρατούσε ο πατέρας της. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, ο καλλιεργητής καπνού Τζον Ρόλφ αποφάσισε να την απελευθερώσει, αν συμφωνούσε να τον παντρευτεί. Πέθανε όταν ήταν 21 ετών.

Πηγή:Tilestwra.com