Το λέει και η επιστήμη!

Αν είσαι παντρεμένος θα έχεις καταλάβει, ότι συχνά – πυκνά θα προκύπτουν κάποια μικρο-προβληματάκια στο γάμο σου και ότι η σχέση σου με το έτερον ήμυσι δεν μπορεί να είναι ρόδινη. Εφόσον, όμως, ενδιαφέρεσαι πραγματικά γι’ αυτή τη σχέση θα πρέπει να κάνεις κι εσύ κάποιες κινήσεις, για να την κάνεις καλύτερη (και φυσικά πολλή υπομονή)!

Τι συμβουλές θα σου έδινε, λοιπόν, ο ψυχολόγος και ειδικός στις σχέσεις, Eli Finkel;

  • Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο γάμο σου και προσπάθησε να τον κάνεις όσο το δυνατόν καλύτερο:

Αυτό προϋποθέτει να κάνεις πολλές δραστηριότητες μαζί με το σύζυγό σου και να περνάς πολύ χρόνο μαζί του. Έτσι, ο γάμος σου θα γίνει η βασική προτεραιότητα στη ζωή σου και θα δημιουργήσεις ένα πολύ δυνατό «δέσιμο» με τον άλλον.

  • Χρησιμοποίησε μερικά tricks, για να κάνεις το γάμο σου πιο ευτυχισμένο:

Το πιο βασικό είναι να προσπαθείς να δεις πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων και να δείχνεις κατανόηση προς τον σύντροφό σου χωρίς να παρεξηγείς κάθε του κίνηση και τσακώνεστε με το παραμικρό. Άλλωστε, άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε!

  • Προσπάθησε να προσαρμόσεις τις προσδοκίες σου:

Σε απλά ελληνικά, να ζητάς λιγότερα από το γάμο σου. Για παράδειγμα αν κάτι σ’ ενοχλεί στη σχέση σου εδώ και πολύ καιρό, όπως για παράδειγμα να μην έχετε τα ίδια γούστα πάνω σε κάτι, προσπάθησε να βρεις μια εναλλακτική λύση, όπως το να μοιραστείς την αγαπημένη σου δραστηριότητα, που το ταίρι σου απεχθάνεται, με κάποιον φίλο σου. Καλός κι ο γάμος, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσεις να επενδύεις και στις άλλες διαπροσωπικές σου σχέσεις!