Για δυνατές… συγκινήσεις!

Τα σημεία με μεγάλη ηφαιστειογενή δραστηριότητα προκαλούσαν ανέκαθεν το ενδιαφέρον, αλλά και το φόβο των ανθρώπων και ταυτόχρονα γεννούσαν κι ένα έντονο αίσθημα αδρεναλίνης που σε κάνει να θες να τα εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις κάθε πτυχή τους… όποιο κι αν είναι το κόστος!

Αν είσαι κι εσύ λάτρης της περιπέτειας, πάρε μια γεύση από τις χώρες που διαθέτουν τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον κόσμο και από στιγμή σε στιγμή θα μπορούσαν… να εκραγούν!

Ιταλία

Η Ιταλία φιλοξενεί 3 ενεργά ηφαίστεια, το μεγαλύτερο των οποίων είναι η Αίτνα, που βρίσκεται στα ανατολικά παράλια της Σικελίας και θεωρείται ένα από τα πιο «ζωντανά» ηφαίστεια του κόσμου και σίγουρα το πιο διάσημο της Ευρώπης, αφού είναι διαρκώς ενεργό. Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραλήψεις το Βεζούβιο, ένα από τα δημοφιλέστερα ηφαίστεια της ιστορίας, αλλά και να περάσεις μια βόλτα και από την Πομπηία για να δεις από κοντά την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει μια έκρηξη ηφαιστείου.

Ισλανδία

Πρόκειται για μια χώρα, της οποίας η ύπαρξη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ηφαιστειογενείς εκρήξεις, αφού βρίσκεται πάνω από τις τεκτονικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας. Ανάμεσα σ’ ένα εντυπωσιακό τοπίο από ερήμους λάβας και μιας σειράς ενεργών ηφαιστείων, θα έχεις την ευκαιρία να δεις και το μεγαλύτερο ηφαίστειό της να ξεπροβάλει, που δεν είναι άλλο από το Eyjafjallajokull!

Χαβάη

Όπως η Ισλανδία, έτσι και η Χαβάη έχει δημιουργηθεί από ηφαιστειογενείς δραστηριότητες στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού. Είναι ένας από τους must προορισμούς για όλους τους «φίλους» των ηφαιστείων, αφού διαθέτει και το πιο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου το περίφημο Kilauea στο Big Island!  Το «ποτάμι λάβας» που κυλάει συνεχώς από την κορυφή του και χύνεται στον ωκεανό, είναι σίγουρο πως θα σου μείνει αξέχαστο!

Ρωσία

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηφαιστειογενή τοπία του κόσμου θα συναντήσεις στην ανατολική Ρωσία, στην ορεινή περιοχή Kamchatka. Το πιο γνωστό ηφαίστειο της περιοχής είναι το Mutnovsky, που για την ακρίβεια, είναι ένας συνδυασμός πολλών συγχωνευμένων κρατήρων, οι οποίοι ελευθερώνουν μεγάλους πίδακες υπέρθερμου νερού με τεράστια σύννεφα θειούχου καπνού και προσφέρουν ένα θέαμα που κόβει την ανάσα!

Κόστα Ρίκα

Ακόμα ένας προορισμός ηφαιστειακού ενδιαφέροντος είναι η Κόστα Ρίκα. Οι πεζοπορικές διαδρομές που οδηγούν σε ηφαίστεια περνούν μέσα από πυκνές τροπικές ζούγκλες και μερικά από τα πιο μαγευτικά εθνικά πάρκα της χώρας, ενώ το ηφαίστειο που ξεχωρίζει είναι το Irazu, λόγω του εντυπωσιακού πράσινου χρώματος που έχει η λίμνη μπροστά του.