Εκτός από συναυλίες, οι γιατροί συνιστούν να παρακολουθείς/διαβάζεις RISE TV κάθε μέρα, όλη μέρα!

Θεωρείς πως δεν αξίζει τον κόπο να φας στριμωξίδι, ξώφαλτσα μπουκέτα και πολλά λίτρα ιδρώτα για να δεις από κοντά τις αγαπημένες σου μπάντες; Για ξανασκέψου το… τι εννοείς πως είσαι κοντός/ή για τέτοια; Ακόμα καλύτερα γιατί μπορείς να περνάς κάτω από τα πόδια του κόσμου για να φτάσεις μπροστά μπροστά! Λοιπόν, άκουσε με προσεκτικά, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μετά το διάβασμα του άρθρου είναι να κλείσεις εισιτήρια για κάποια συναυλία. Δεν έχει σημασία ποια… όποια!

Η Ο2 σε συνεργασία με τον Patrick Fagan, ειδικό στις επιστήμες συμπεριφοράς, έκαναν μια έρευνα η οποία «δείχνει» πως η συχνή παρουσία σε συναυλίες μπορεί να επεκτείνει την διάρκεια ζωής μέχρι και 9 χρόνια. Η λογική πίσω από αυτό είναι πως η ζωντανή μουσική και η όλη φάση μιας συναυλίας αυξάνει την αυτοεκτίμηση και την ψυχική διέγερση, προσφέρει συντροφικότητα και όλα αυτά προκαλούν ευεξία.

Οι «μετρήσεις» έγιναν χρησιμοποιώντας ψυχομετρικές αξιολογήσεις και «παλμογράφους». Επίσης, η ίδια έρευνα λέει πως ήδη από τα πρώτα 20 λεπτά βλέπουμε περίπου 21% αύξηση στα συναισθήματα που συνδέονται με την ευεξία. Η κατακλείδα της έρευνας είναι πως μια υγιής συχνότητα παρουσίας σε συναυλίες είναι 1 συναυλία ανά 2 εβδομάδες.