Στήθηκε αναβίωση της επικής «μάχης»…

Τα rap battles είχαν την τιμητική τους στο Detroit με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την ταινία «8 Μile». Δύο αγόρια και ένα κορίτσι ανέβηκαν στην σκηνή κι άρχισαν τις κόντρες στα μικρόφωνα, με τον καθένα να έχει από ένα λεπτό για να ρίξει τις freestyle ρίμες του.

Το έπαθλο ήταν 500$ μετρητά και ένα ρολόι, ενώ ο νικητής αναδεικνύοταν από τις κραυγές του κοινού, δηλαδή, όποιος προκαλούσε τα περισσότερα decibel, έπαιρνε και τα βραβεία!

Γενικά ραπ μάχες δίνονται συχνά στα στενά του Detroit, ωστόσο αυτή την φορά ο σκοπός ήταν η αναβίωση των σκηνών στο 8 Μile, που έμειναν χαραγμένες στην μνήμη των hip hop fans.

Το σπουδαίο film, που έχει κερδίσει και Όσκαρ για το τραγούδι τίτλων ( Lose Yourself), παρουσιάζει την ζωή του rapper Eminem ο οποίος κατάγεται από το Detroit. Μάλιστα στην γιορτή κατέφθασαν θαυμαστές μέχρι και από την Γερμανία.

Πρώην ηθοποιοί από την ταινία έπλεξαν το εγκώμιο της πόλης λέγοντας πως οι νέοι ασχολούνται αρκετά με την μουσική και τη βλέπουν σαν μια διέξοδο, ενώ για τον «Slim Shady» είπαν ότι είναι εργασιομανής και απολαμβάνεις να δουλεύεις μαζί του. Επίσης θεωρούν ότι το Detroit άλλαξε προς το καλύτερο από τότε που έγινε η ταινία.

Ο μόνος που δυστυχώς δεν παρευρέθηκε ήταν ο ίδιος ο Eminem, παρόλο που προηγηθείσες μέρες του event οι φήμες οργίαζαν ότι θα εμφανιστεί στην σκηνή μεταμφιεσμένος.

O Denaun Porter, παραγωγός και παιδικός φίλος του Eminem, είπε πως η ταινία ήταν έμπνευση για «άσημους καλλιτέχνες που κουβαλάνε το Detroit στις πλάτες τους», ενώ δήλωσε την πικρία του από την απουσία των ατόμων που εργάστηκαν τότε μαζί τους και σήμερα δεν είναι εν ζωή.

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να συνεργάζεσαι με τον αγαπημένο σου φίλο. Είναι σαν αδερφός, σαν να δουλεύεις για την οικογένεια».