Δεν το λέμε εμείς, οι επιστήμονες το λένε!

Το Facebook, το Instagram και το Twitter, έχουν γίνει μέρος του τρόπου ζωής μας σε τέτοιο βαθμό, που σχεδόν δεν θυμόμαστε πως ήταν η καθημερινότητά μας χωρίς αυτά. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνες του National Academy Of Sciences, στις οποίες συμετείχαν, 3.890 φοιτητές . Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά σε καταστάσεις κάποιας επίθεσης ή φυσικής καταστροφής, μπορεί να επηρεάσει πολύ αρνητικά την ψυχολογία του χρήστη.

«Το να διαβάσεις το post κάποιου τυχαίου χρήστη, που αναφέρει  πληροφορίες για κάποια επίθεση, μπορεί υποσυνείδητα να σου δημιουργήσει τεράστιο στρες και άγχος.» Σημειώνουν οι επιστήμονες.

social mesa_risegr

Μπορεί οι περισσότεροι να επιμένουν ότι εμπιστεύονται μόνο επίσιμες πηγές  για την ενημέρωσή τους, ίσως όμως αυτό να μην είναι απόλυτα αληθές καθώς υπάρχει κ΄΄οσμος που σε περιπτώσεις άσχημων ειδήσεων, θεωρεί δεδομένα όσα μπορεί να διαβάσει στα social, αν είναι δημοσιευμένα από αγαπημένα του πρόσωπα. Συνεχίζει η έρευνα.  Τα social media, είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, αρκεί να το χρησιμοποιείς σωστά και να προσέχεις τι διαβάζεις.

Πηγή