Στην υγειά μας, λοιπόν!

Για όλους τους αθεράπευτους πότες που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς την αγαπημένη τους μπύρα έρχεται τελικά η δικαίωση! Και μπορεί, όπως, όλοι ξέρουμε να μην θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινή, ωστόσο τελικά μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Ποιες είναι, όμως, οι ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας που θα σε κάνουν να τη λατρέψεις ακόμα περισσότερο;

Πιο δυνατά οστά: Σύμφωνα με μια νέα μελέτη όσοι καταναλώνουν έως 2 ποτήρια μπύρα την ημέρα, τείνουν να έχουν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε πυρίτιο.

Κάνει καλό στα νεφρά: Η μεγάλη περιεκτικότητά της σε νερό την καθιστά ιδιαίτερα διουρητική, γεγονός που βοηθάει στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης λίθων στα νεφρά.

Κάνει καλό στην καρδιά: Χάρη στα φυσικά αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει η μπύρα, τις γνωστές φαινόλες, όσοι καταναλώνουν ένα ποτήρι μπύρας την ημέρα έχουν κατά 31% μειωμένη πιθανότητα να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις.

Πηγή φυτικών ινών:  Φτιάχνεται από κριθάρι, το οποίο περιέχει μία διαλυτή ίνα, την β-γλυκάνη. Έτσι, εκτός από πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθάει και στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης εξαιτίας της β-γλυκάνης.

Βοηθάει στην υγεία του εγκεφάλου: Μπορεί να μειώσει την πνευματική εξασθένηση των γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας έως και 20%.

Πλούσια σε βιταμίνες Β: Ένα ποτήρι μπύρας μπορεί να δώσει στον οργανισμό το 12,5% της απαραίτητης ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης Β6.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Σύμφωνα με μια έρευνα του Harvard οι γυναίκες ηλικίας από 25 έως 40 που καταναλώνουν μπύρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με όσες καταναλώνουν άλλου είδους αλκοολούχου ποτού.