«Ώρα» κοινωνικής αλλαγής για το περιοδικό Time…

Το αμερικανικό περιοδικό Time, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του, επέλεξε ως το «πρόσωπο» που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή το 2017, το κοινωνικό κίνημα #MeToo, για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, το οποίο αναπτύχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, η οποία άρχισε με ατομικές πράξεις θάρρους από εκατοντάδες γυναίκες και μερικούς άνδρες επίσης –οι οποίοι βγήκαν μπροστά, για να πουν τη δική τους ιστορία», δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού Έντουαρντ Φέλσενταλ, μιλώντας στην εκπομπή «Today» του δικτύου NBC, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Για να συμπληρώσει, ότι οι άνθρωποι αυτοί «έσπασαν τη σιωπή».

Η τιμητική αυτή διάκριση ανακοινώνεται την ώρα που πλήθος κατηγοριών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά διατυπώνονται δημόσια σε βάρος μερικών από τους πλέον επιφανείς άνδρες της αμερικανικής πολιτικής, των ΜΜΕ και της ψυχαγωγίας, γεγονός που οδηγεί στην αποπομπή τους ή στη διεξαγωγή αστυνομικών και δικαστικών ερευνών σε βάρος τους.

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι έκαναν δημόσια καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση που υπέστησαν, και άλλα πρόσωπα μίλησαν για τις δικές τους ανάλογες εμπειρίες, συχνά με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώνοντας τη φωνή τους μέσα από το hashtag #MeToo

Η Ταράνα Μπερκ, που δημιούργησε το hashtag, δήλωσε στο NBC: «Ουδέποτε μπορούσα να οραματιστώ κάτι που θα άλλαζε τον κόσμο. Προσπαθούσα να αλλάξω τη δική μου κοινότητα».  Αυτό είναι μόλις η αρχή. Δεν είναι απλώς μια στιγμή, είναι ένα κίνημα. Τώρα αρχίζει η δουλειά», συμπλήρωσε.

Δεύτερη θέση κατέκτησε στην κατάταξη ο περσινός νικητής, Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ τρίτος ήταν ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Πηγή: www.newsbeast.gr