Δημιουργεί τα δικά της πρωτότυπα έργα τέχνης

Η ιστορία: Ο Ζαρατούστρα ήταν αρχικά το κατοικίδιο της μητέρας της Σβετλάνα. Όταν όμως εκείνη έφυγε από τη ζωή, η Σβετλάνα ανέλαβε τη φροντίδα του γάτου, με τον οποίο ανέπτυξε πολύ ισχυρούς δεσμούς αγάπης και αφοσίωσης, ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, την έσωσε και από την κατάθλιψη.

Εκτός, όμως, από συνοδοιπόρος της Σβετλάνα στον δύσκολο δρόμο να ξεπεράσει τον χαμό της μητέρας της, ο Ζαρατούστρα έγινε το μοντέλο της καλλιτέχνιδος σε ένα νέο project με τίτλο Fat Cat Art. O 9χρονος, κοκκινομάλλης, βάρους 10 κιλών γάτος έγινε ξαφνικά πρωταγωνιστής σε ιστορικά και πολύ δημοφιλή έργα τέχνης, από τη «Δημιουργία του Αδάμ» του Μικελάντζελο μέχρι το «Φιλί» του Κλιμτ. Πώς; Με τη βοήθεια του photoshop!

Στο αρχείο της η Σβετλάνα έχει πάνω από 7.000 φωτογραφίες του Ζαρατούστρα και δίνει μεγάλη προσοχή στην ακρίβεια και λεπτομέρεια των έργων της. «Πολλές φορές χρειάζονται μήνες για να ολοκληρωθεί ένας πίνακας» λέει η ίδια. «Ο Ζαρατούστρα είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και λατρεύει να ποζάρει στο φωτογραφικό φακό. Με τον δικό του αστείο και χαριτωμένο τρόπο παρουσιάζει την Ιστορία της Τέχνης, υπογραμμίζοντας πως όλοι μπορούν να γίνουν δημιουργικοί, ακόμα και μια γάτα!».

Πηγή: iefimerida.gr