Σύντομα θα ανοίξει και η πρώτη σχολή κινηματογράφου στο νησί των Κυκλάδων


Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πριν λίγες μέρες, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Αμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Steve Bernstein, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κινηματογραφικών παραγωγών, Charles Lee και ο Martin Meunier, εκ των πρωτοπόρων στην τεχνική του animation και οι τρεις συντελεστές ταινιών που έχουν τιμηθεί με βραβεία Όσκαρ, ανακοίνωσαν το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Νότιο Αιγαίο, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική πολιτεία θα ολοκληρώσει όλα τα βήματα της διαδικασίας που απαιτείται, ώστε η επένδυση να καταστεί εφικτή και υλοποιήσιμη.

H πρόταση κατατέθηκε για πρώτη φορά, πριν από ένα χρόνο, από τον Steve Bernstein, ο οποίος, επισκεπτόμενος τη Σύρο, «ανακάλυψε» το ιδεώδες φυσικό κινηματογραφικό σκηνικό, για το γύρισμα διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών. Λογικό και επόμενο, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ένα επικό animation festival  λαμβάνει χώρα στο νησί εδώ και 10 χρόνια.

Ο Steven Bernstein, κινηματογραφιστής, παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, βραβευμένος με το Βραβείο της Αμερικανικής Ένωσης Κινηματογραφιστών, έχει συνδέσει το όνομα του με βραβευμένες ταινίες του Χόλιγουντ, όπως το Monster (Charlize Theron), το πρόσφατο Dominion (John Malkovich), Scary Movie 2, Like Water for Chocolate, One night with the King, Decoding Annie Parker, White Chicks και πολλές άλλες.

Όπως ανέφερε ο κ. Bernstein στην κοινή συνέντευξη Τύπου: «Είναι πολύ μεγάλο και ενθαρρυντικό το βήμα που έκανε η ελληνική πολιτεία, με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Σε ένα μήνα από τώρα, οπότε θα γίνουν τα πρώτα μαθήματα κινηματογράφου, θα ξεκινήσει η λειτουργία της Κινηματογραφικής σχολής στη Σύρο». Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, από την πλευρά του δήλωσε: «Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, πρωταγωνιστές εξωστρέφειας και καλών ειδήσεων, άνοιξαν ένα ακόμη παράθυρο αισιοδοξίας σ’ αυτή τη χώρα. Οι καλές ειδήσεις, οι λύσεις, οι θέσεις εργασίας και η αξιοποίηση των ευκαιριών, έρχονται μόνο μετά από πολύ σκληρή, καλή και επίπονη δουλειά, ακριβώς σαν αυτήν που εμείς κάνουμε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Αξίζει να τονιστεί ότι τα οφέλη από την επενδυτική πρόταση του Steven Bernstein και της ομάδας του θα είναι τεράστια όχι μόνο για το Νότιο Αιγαίο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, με βάση και τα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τον κινηματογραφικό τουρισμό διεθνώς.